در این مطلب طرز تهیه نان پیتا را به شما آموزش میدهیم.نان پیتا ، نان صاف و گردی است که در حدود ۲۰ سانتیمتر قطر دارد. چون هنگام پخت خمیر شروع به باد کردن می کند و به شکل پاکت در می آید. به همین علت به انگلیسی به آن pocket bread نیز گفته میشود. در داخل آن انواع مواد خوراکی برای نمونه حمص ، کباب و فلافل قرار داده میشود به عنوان ساندویچ خورده میشود. این نان تاریخ چند هزار ساله در خاورمیانه دارد و منشأ پیتزا نیز دانسته شدهاست.نان پیتا همراه با اغلب غذاها و سالاد و … مصرف می شود.
مواد لازم در طرز تهیه نان پیتا
- آرد گندم : حدود 300 گرم
- نمک : 5 گرم
- شکر : 5 گرم
- خمیر ترش: 5 گرم
- روغن زیتون یا روغن مایع : 2 قاشق چای خوری معادل 8 گرم
- آب با دمای 40–30 درجه : 190 میلی لیتر
طرز تهیه نان پیتا
- مرحله اول
در طرز تهیه نان پیتا ابتدا آرد ،شکر ، خمیر ترش و نمک را در کاسه ای بریزید و مخلوط کنید . سپس روغن و آب ولرم را به مواد خشک مخلوط شده اضافه کنید و هم بزنید.خمیر بدست آمده را روی سطحی صاف به قدری ورز دهید تا یکدست شود و به دست نچسبد.
- مرحله دوم
اگر خمیر به دست چسبید به آن کمی آرد اضافه کنید ولی مراقب باشید آرد بیش از حد نشود.خمیر ورز داده شده را گرد کنید و داخل ظرفی بگذارید و روی ظرف را با کیسه پلاستیکی یا سلفون کامل بپوشانید.یک الی دو ساعت اجازه دهید تا خمیر با دمای معمولی اتاق ور بیاید و حجمش افزایش یابد.
- مرحله سوم
پس ازینکه یک ساعت طی شد ,برای امتحان اینکه خمیر ور آمده یا نه ، بهتر است انگشتتان را داخل خمیر فرو ببرید و اگر جای انگشت شما پر نشد و به همان صورت باقی ماند خمیر آمادست .
بیشتر بخوانید : آموزش طرز تهیه شوید پلو ماهیچه
- مرحله چهارم
در طرز تهیه نان پیتا خمیر پف کرده و سبک شده را به هشت چانه تقسیم کنید و هر قسمت را به صورت توپ گردی در بیاورید. روی خمیر ها را با پارچه بپوشانید و اجازه دهید تا به مدت یک ربع دیگر خمیرها به همین شکل بمانند و استراحت کنند.
- مرحله پنجم
روی سطح صافی آرد بپاشید و هر چانه نان را با وردنه به طول بیست سانتی متر بازکنید. خمیر های باز شده را روی هم قرار ندهید و به صورت تک تک داخل سینی فر یا کاغذ روغنی بگذارید و روی آن را بپوشانید تا مرحله دوم ور آمدن خمیر شکل بگیرد و باز هم استراحت کند.
- مرحله ششم
در این زمان فر داتیس را با دمای 230 درجه سانتی گراد گرم کنید و بعد از 20 دقیقه ور آمدن خمیر را داخل فر قرار دهید تا به مدت 4 دقیقه نان بپزد .حواستان باشد چون به دلیل نازکی این نان به سرعت میسوزد.نان پیتا شما آماده است.
- نکته :
دقت کنید که اگر خمیر ور آمده ،بیش از اندازه استراحت کند و پخته نشود ، ترش میشود و برای پخت مناسب نیست.همچنین باید دقت کنید که دمای آب بیشتر یا کمتر از حدی که گفته شده نباشد چون باعث ور نیامدن خمیر میشود.
نوش جان