طرز تهیه نان پیتا

آموزش طرز تهیه نان پیتا

در این مطلب طرز تهیه نان پیتا را به شما آموزش میدهیم.نان پیتا ، نان صاف و گردی است که در حدود ۲۰ سانتیمتر قطر دارد. چون هنگام پخت خمیر شروع به باد کردن می کند و به شکل پاکت در می آید. به همین علت به انگلیسی به آن pocket bread نیز گفته می‌شود. در داخل آن انواع مواد خوراکی برای نمونه حمص ، کباب و فلافل قرار داده می‌شود به عنوان ساندویچ خورده می‌شود. این نان تاریخ چند هزار ساله در خاورمیانه دارد و منشأ پیتزا نیز دانسته شده‌است.نان پیتا همراه با اغلب غذاها و سالاد و … مصرف می شود.

مواد لازم در طرز تهیه نان پیتا

  • آرد گندم : حدود 300 گرم 
  • نمک : 5 گرم 
  • شکر : 5 گرم
  • خمیر ترش: 5 گرم 
  • روغن زیتون یا روغن مایع : 2 قاشق چای خوری  معادل 8 گرم
  • آب با دمای 40–30 درجه : 190 میلی لیتر

طرز تهیه نان پیتا

  • مرحله اول

در طرز تهیه نان پیتا ابتدا آرد ،شکر ، خمیر ترش و نمک را در کاسه ای بریزید و مخلوط کنید . سپس روغن و آب ولرم را به مواد خشک مخلوط شده اضافه کنید و هم بزنید.خمیر بدست آمده را روی سطحی صاف به قدری ورز دهید تا  یکدست شود و به دست نچسبد.

  • مرحله دوم

 اگر خمیر به دست چسبید به آن کمی آرد اضافه کنید ولی مراقب باشید آرد بیش از حد نشود.خمیر ورز داده شده را گرد کنید و داخل ظرفی بگذارید و روی ظرف را با کیسه پلاستیکی یا سلفون کامل بپوشانید.یک الی دو ساعت اجازه دهید تا خمیر با دمای معمولی اتاق ور بیاید و حجمش افزایش یابد.

  • مرحله سوم

پس ازینکه یک ساعت طی شد ,برای امتحان اینکه خمیر ور آمده یا نه ، بهتر است انگشتتان را داخل خمیر فرو ببرید و اگر جای انگشت شما پر نشد و به همان صورت باقی ماند خمیر آمادست .

بیشتر بخوانید : آموزش طرز تهیه شوید پلو ماهیچه

  • مرحله چهارم

در طرز تهیه نان پیتا خمیر پف کرده و سبک شده را به هشت چانه تقسیم کنید و هر قسمت را به صورت توپ گردی در بیاورید. روی خمیر ها را با پارچه بپوشانید و اجازه دهید تا به مدت یک ربع دیگر خمیرها به همین شکل بمانند و استراحت کنند.

  • مرحله پنجم

روی سطح صافی آرد بپاشید و هر چانه نان را با وردنه به طول بیست سانتی متر بازکنید. خمیر های باز شده را روی هم قرار ندهید و به صورت تک تک داخل سینی فر یا کاغذ روغنی بگذارید و روی آن را بپوشانید تا مرحله دوم ور آمدن خمیر شکل بگیرد و باز هم استراحت کند.

  • مرحله ششم

 در این زمان فر داتیس را با دمای 230 درجه سانتی گراد گرم کنید و بعد از 20 دقیقه ور آمدن خمیر  را داخل فر قرار دهید تا به مدت 4 دقیقه نان بپزد .حواستان باشد چون به دلیل نازکی این نان به سرعت میسوزد.نان پیتا شما آماده است.

  • نکته : 

    دقت کنید که اگر خمیر ور آمده ،بیش از اندازه استراحت کند و پخته نشود ، ترش میشود و برای پخت مناسب نیست.همچنین باید دقت کنید که دمای آب بیشتر یا کمتر از حدی که گفته شده نباشد چون باعث ور نیامدن خمیر میشود.

نوش جان

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email