آموزش طرز تهیه نان روغنی مغزدار (نزیک)

آموزش طرز تهیه نان روغنی مغزدار خوشمزه و مقوی(نزیک)

در این مطلب با آموزش طرز تهیه نان روغنی مغزدار خوشمزه و مقوی در خدمت شما هستیم. در ایران یکی از مهم ترین و غالب ترین غذای مردم نان است به همین دلیل تهیه نان همیشه دغدغه بوده است.

البته همه ما معمولا نان را به طور روزانه و یا هفتگی از خارج از خانه تهیه می کنیم ولی این روزها با شیوع ویروس کرونا بیشتر از قبل تهیه نان خارج از منزل به نگرانی های مردم دامن زده است. زیرا نانوایی ها هم می تواند جایی برای شیوع بیماری کرونا باشد. امیدواریم طرز تهیه نان روغنی مغزدار مورد استفاده شما قرار بگیرد.

خاستگاه این طرز تهیه نان روغنی شهر خلخال است. در این شهر، این نان روغنی محلی با نام نزیک مشهور است و از خانواده نان های فطیر می باشد.

بیشتر بخوانید:طرز تهیه کیک اسفنجی در فر

دستور پخت نان روغنی مغزدار 

مواد لازم:

آرد گندم  ⇐  4 کیلو گرم

تخم مرغ  ⇐  5 عدد

روغن  ⇐  یک لیوان

زردچوبه  ⇐ ۲ قاشق غذاخوری سرپر

روغن  ⇐ 1 لیوان پر

پودر خمیر مایع  ⇐  3 قاشق غذاخوری سرپر

طرز تهیه نان روغنی مغزدار :

ابتدا آرد را در ظرفی ریخته و وسط آن را باز کنید و پودر خمیر مایع را وسط آن ریخته و تخم مرغ و روغن و  یک قاشق از زردچوبه و آب را به آن اضافه کرده و و تا می توانیم ورز می دهیم. و چندین بار به ظرف میکوبیم.  با این کار این خمیر  نرم و لطیف می شود. تا جایی که خمیری چسبناک به دست بیاید.

بعد خمیر را در ظرفی که آرد پاشی شده می گذاریم. روی آن نایلون می کشیم و یک دستمال مرطوب هم روی آن می اندازیم.  حدود ۳ تا ۴ ساعت در یک جای گرم  به خمیر استراحت می دهیم تا حجمش دو سه برابر شود.

حین استراحت خمیر مواد وسط نان رو درست می کنیم. یعنی همون مغز نان را. 

۶ قاشق غذا خوری آرد و ۱ قاشق مربا خوری زردچوبه را در تابه تفت می دهیم تا خامی آن گرفته شود. بعد ۱۰۰ گرم روغن و۳ قاشق غذا خوری شکر و کمی آب را اضافه کرده و دوباره کمی تفت می دهیم تا تا همه ادویه ها و روغن جذب آرد شود. تا جایی  روی حرارت هم میزنیم تا خوب جمع گردد و موادمان به خمیری زرد رنگ تبدیل شود .

فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم. بعد که خمیر آماده شد، چونه های یک اندازه بر میداریم مثل اندازه نارنگی متوسط ..بازش می کنیم. و از خمیر زرد رنگ وسط آن می‌گذاریم و خوب می بندیم و در سینی فر چرب شده می چینیم.
 
زرده تخم مرغ رو با مقدار کمی شیر و زردچوبه  مخلوط و با برس یک دور روی نان ها می کشیم و سینی فر را دربه مدت بیست دقیقه در طبقه وسط فر می گذاریم.
 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک ساده در مایکروفر

نکات مهم تهیه نان روغنی مغزدار نزیک:

به جای آب می توانید از شیر استفاده کنید. 

همچنین به جای مواد ذکر شده داخل نان روغنی مغز دار می توان از مخلوط دارچین و شکر و گردو استفاده کرد. 

در پخت نان روغنی مغزدار اگر زمان پخت، کم و درجه فرتان، بیشتر باشد نان نرم تری به دست خواهید آورد. با زمان طولانی تر و درجه ی کم فر نان تان  خشک تر خواهد بود. 

در تهیه این  نان با حذف روغن می توانید از کره استفاده کنید. 

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

5 Comments
قدیمی ترین
جدیدترین بیشتر رای داده شده
Inline Feedbacks
View all comments
Mozhgan toorani
Mozhgan toorani
4 ماه پیش

بسیار نوستالژیک وجالب است و برخلاف تصور بنظر خیلی سخت نباشد

Samira Toorani
Samira Toorani
4 ماه پیش

مرسی از ایده های خوبتون.تو این روزهای قرنطینه همه به این چیزا احتیاج زیادی دارن.سپاس

زهره
زهره
4 ماه پیش

این نان خوشمزه است،
حتما امتحان کنید

سارا
سارا
4 ماه پیش

خیلی خیلی خوبه ممنون ازتون.🙏🙏🌹🌹☺☺

سیدعلی
سیدعلی
4 ماه پیش

عالی بود ………

به اشتراک گذاری مطلب

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x