آموزش طرز تهیه نان رمضان تبریز

آموزش طرز تهیه نان رمضان تبریز خوشمزه و مقوی

امروز به آموزش طرز تهیه نان رمضان تبریز خواهیم پرداخت. این نان بسیار خوشمزه را تبریزی ها در ایام ماه مبارک رمضان معمولا در وعده افطار استفاده می کنند. نان رمضان را یا در منزل درست می کنند یا می توان از تمام  قنادی های این شهر تهیه کرد. ما به علاقمندان آشپزی توصیه می کنیم این نان را حتما امتحان کنید. با ما همراه باشید.

دستور پخت نان رمضان

مواد لازم:

تخم مرغ   3 عدد و یک عدد زرده برای رومال

آرد ⇐  پنج الی شش لیوان

ماست شیرین یا شیر ⇐  نصف لیوان

شکر ⇐  150 گرم معادل دو سوم لیوان (معادل 9 قاشق غذاخوری)

روغن مایع  ⇐  نصف لیوان

کره  ⇐  50 گرم

آب  ⇐  1/4لیوان

خمیرمایه  ⇐  یک و نیم قاشق غذاخوری

بهبود دهنده نان  ⇐  1 قاشق چایخوری

نمک  ⇐  یک دوم قاشق چایخوری

شیره انگور یا عسل  ⇐  مقداری برای رومال نان

بیشتر بخوانید: آموزش طرز تهیه نان روغنی مغزدار خوشمزه و مقوی(نزیک)

طرز تهیه نان رمضان:

برای تهیه نان رمضان ابتدا کره را ذوب کرده و داخل ظرفی که قرار است در آن خمیر را درست کنیم می ریزیم. بعد روغن مایع و ماست و شکر رو  اضافه می کنیم. خمیر مایه  را هم با آب عمل آورید و روی مخلوط ماست و شکر  بریزید.

بهبود دهنده یا بکینگ پودر را هم درون موادتان بریزید و با چنگال خوب هم بزنید تا یکدست شود. نمک را اضافه کنید. سپس تخم مرغ ها را اضافه کنید. .باز هم بزنید تا مایع یکدست شود.

حدود پنج الی شش لیوان از آرد لازم است تا خمیر به دست نچسبد و انسجام لازم را پیدا کند. پس پنج لیوان از آرد را بریزید و لیوان ششم را کنار دستتان بگذارید. اول با نوک انگشت شروع کنید به مخلوط کردن خمیر. مدام کناره های خمیر را بگیرید و به وسط بکشید، بعد با کف دستتان باز خمیر را به بیرون هل بدهید.

تا جایی که لازمه آرد اضافه کنید. ممکن است همه آرد استفاده نشود. خمیر را باید ده دقیقه تا یک ربع  ورز دهید. خمیر آماده شده رو گرد کنید و داخل کاسه بگذارید. روی کاسه رو با نایلکس یا سلفون بپوشانید. در جای گرم استراحت بدهید.

وقتی حجم خمیر دوبرابر شد آماده است حدود یک دقیقه دوباره ورز بدهید تا هواگیری شود. بستگی به نوع خمیر و دمای محیط یک الی دو ساعت زمان می برد. بخصوص خمیر نان رمضان چون داخلش شکر استفاده شده زمان بیشتری لازمه تا حجمش دوبرابر شود.

یشتر بخوانید:طرز تهیه کیک اسفنجی در فر

مرحله پخت نان رمضان

حالا نصف خمیر را داخل سینی فر که چرب شده یا کاغذ روغنی انداختیم به شکل دایره یا مستطیل باز کنید. نصف دیگر خمیر رو چند قسمت کنید.هر قسمت رو به شکل نواری باز کنید.یک سر نوار را بگیرید و با دستتان بالا ببرید تا نوار باریک شود.

بعد برش بزنید و به شکل حصیری  روی خمیر بچینید. اول یک ردیف نوارهای موازی بعد عمود بر آنها تا به شکل ضربدری در بیاید. باقیمانده خمیر را باز به شکل نواری درست می کنیم. به صورت مارپیچ دور نان رمضان  شکل را میدهیم.

 روی خمیر رو با کیسه فریزر بپوشانید. و بیست دقیقه استراحت بدهید تا دوباره خمیر با این فرم نیز حجم بگیرد. فر گازی را با حرارت صد و هشتاد درجه و در فرهای برقی  صد و شصت درجه روشن کنید تا گرم بشود.

بعد از استراحت دوم روی خمیر را با مخلوط زرده تخم مرغ و دو قاشق شیره انگور یا عسل رقیق رومال کنید.روی نان  کنجد بپاشید.

سینی فر را داخل فر که  گرم شده بگذارید و روی بیست دقیقه تنظیم کنید. در طبقه پایین باید یک سینی فر خالی گذاشته تا حرارت زیاد باعث سوختن زیر نان نشود. یک کاسه آب جوش نیز در طبقه پایین بگذارید. سینی نان را در طبقه وسط بگذارید.
بعد از بیست دقیقه، پنج دقیقه هم گریل را روشن کنید تا روی نان رمضان طلایی بشود.

توجه کنید، این زمانها در فرهای مختلف ممکن است، کمتر یا بیشتر بشود. باید خودتان نان تان را چک کنید تا زمانی که نان به اندازه دلخواهتان طلایی شد از فر در بیاورید.

بعد از اینکه از فر در آوردید، باز روی نان  رو شیره انگور یا عسل یا شیره شکر بزنید. نوش جان …

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email