در اغلب کشورهای دنیا نان تخم مرغی بسیار راحت در منزل تهیه می شود. از آنجایی که وعده صبحانه یکی از مهم ترین وعده های غذایی در اکثر کشورها می باشد، خیلی از افراد برای این وعده تدارک زیادی می بینند. نان تخم مرغی از انواع نان هایی است که هم طبخ آسانی دارد و هم زمان کمی باید برای آن صرف کرد. بنابراین نان تخم مرغی یک ایده مناسب برای صبحانه و حتی به عنوان یک میان وعده مقوی برای بچهها همراه با شیر یا سایر مخلّفات می باشد. با ما همراه باشید تا با طرز تهیه نان تخم مرغی مخصوص صبحانه آشنا شوید.
طرز تهیه نان تخم مرغی مخصوص صبحانه
بیشتر بخوانید: آشنایی با فر برقی داتیس مدل DF-695
مواد لازم برای ۳ قرص نان
- آرد همه منظوره ⇐ ۹ و ½ پیمانه یا ۱۰ و ½ پیمانه
- مخمر خشک فعال ⇐۴ و ½ قاشق چایخوری
- شیر⇐ ۲ و ½ پیمانه
- شکر⇐۶ قاشق غذاخوری
- کره ⇐ ۶ قاشق غذاخوری
- نمک ⇐۲ قاشق چایخوری سر خالی
- شکر ⇐ ۱/۲ قاشق چایخوری
- تخم مرغ ⇐ ۴ عدد
مراحل طرز تهیه نان تخم مرغی
مرحله اول
برای درست کردن نان تخم مرغی خانگی ابتدا در یک کاسه بزرگ ۴ پیمانه آرد و مخمر خشک را با هم مخلوط کنید.
مرحله دوم
شیر، کره، شکر و نمک را گرم کنید تا به دمای ۵۵ درجه سانتیگراد برسد. شیر را با سایر مواد هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند و شکر حل شود. سپس مخلوط شیر را کم کم به مخلوط آرد و مخمر اضافه کنید. حین اضافه کردن شیر مرتب آرد را هم بزنید و به آن ضربه بزنید تا خوب یکدست شود. سپس تخم مرغها را اضافه کنید و حدود سه دقیقه مخلوط خمیر و تخم مرغ را هم بزنید.
مرحله سوم
باقی مانده آرد را کم کم روی خمیر به دست آمده بریزید. مرتب حین اضافه کردن هم بزنید تا خمیری یکدست و صاف به دست بیاورید.
مرحله چهارم طرز تهیه نان تخم مرغی
روی سطح کارتان مقداری آرد بپاشید. روی سطح نازک آرد خمیر را بگذارید، خمیر را خوب ورزد دهید. اگر خمیر خیلی سفت بود کمی شیر گرم به آن اضافه کنید و اگر چسبناک بود کمی آرد روی آن بپاشید. حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید تا در نهایت خمیر صاف و یکدست و لطیف شود. خمیر را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. یک تکه خمیر را رول کنید تا حالت بیضی پیدا کند. دو تکه خمیر دیگر را به همین ترتیب رول کنید و شکل دهید. سه قالب نان ۲۰ در ۱۰ سانتیمتر را با کره چرب کنید و هر تکه خمیر شکل داده شده را در یک قالب قرار دهید.
مرحله پنجم
روی قالبها را با سلفون بپوشانید. به مدت ۳۰ دقیقه یا یک ساعت در یک جای نسبتا گرم قرار دهید تا خمیر به اصطلاح برسد و وَر بیاید.
مرحله پخت نان
فر را روشن کنید. روی دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۶ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. (اگر فر برقی دارید ۱۰ درجه کمتر در نظر بگیرید) و یک کاسه آب در طبقه پایین فر بگذارید تا نان نرم و لطیف شود. وقتی فر خوب گرم شد قالبهای نان را در طبقه وسط فر بگذارید. ۲۵ الی ۳۰ دقیقه برای پخت نان کافی است. پخت نان را با یک خلال دندان چک کنید. بعد از پخت نان و وقتی سطح روی آن طلایی شود آن را از فر بیرون بیاورید و بلافاصله روی سینی توری فر بگذارید تا خنک شود. بعد از خنک شدن نان آن را با چاقوی تیز برش بزنید.
بیشتر بخوانید: آموزش طرز تهیه نان روغنی مغزدار خوشمزه و مقوی(نزیک)
نکات مهم طبخ انواع نان خانگی خوشمزه:
♦ حتما از خمیر مایه یا همان مخمر تازه یا مخمری که تاریخ مصرف داشته باشد. پس مخمر تان نباید به زمان انقضا نزدیک شده باشد.
♦ در طبخ نان خانگی حتما از تخم مرغ استفاده کنید.
♦ سعی کنید تا برای پخت نان از آرد شیرینیپزی استفاده نکنید. آرد کیک و شیرینیپزی آنطور که باید و شاید سبب پف کردن و ترد شدن نان نمیشود. آرد مورد نیاز برای پخت نان را از مغازههای نانوایی تهیه کنید.
♦ برای پخت نان از کره یا روغن پرچرب استفاده کنید. محصولات کم چربی، خمیر نان را سس میکنند و باعث میشوند نان پف نکند.
♦ اضافه کردن کمی شکر به خمیر نان خمیر مایه را فعالتر کرده و باعث پف کردن نان میشود.
♦ بخار آب در محیط و در زمان پخت نان باعث پف کردن بهتر نان میشود. بنابراین چه از فر معمولی استفاده میکنید و چه از فر برقی ، یک ظرف نسوز محتوی مقداری آب را در کف فر قرار دهید. یا می توانید طی زمان پخت نان چند بار مقداری آب را در داخل فر اسپری کنید. فقط به خاطر داشته باشید که هرگز در ۱۵ دقیقه اولیه زمان پخت نان در فر را باز و بسته نکنید. چون پف نان میخوابد و نان خشک میشود. بعد از ۱۵ دقیقه در صورت نیاز برای اسپری کردن آب یا جابه جا کردن و چرخاندن قالب نان درب فر را باز کنید.