طرز تهیه بلال آب پز خوشمزه به ۲ روش

آموزش طرز تهیه نازخاتون خوشمزه شمالی

نازخاتون یکی از غذاهای محلی و بسیار خوشمزه  شمال ایران است که طرز تهیه آسانی دارد.  شمالی ها نازخاتون را با عنوان چاشنی در کنار غذاهایی مانند کوکو کدو سبز و عدس پلو و لوبیا پلو و شامی کباب ، مرغ و … استفاده می کنند. نازخاتون را می توان به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کرد. در تهیه این خوراک خوشمزه  بنا بر منطقه و سلیقه افراد مواد اولیه متفاوتی وجود دارد. گاهی برخی بجای آبغوره از آب انار یا هر دو یا رب انار، به همراه ادویه‌جات مختلفی همانند گلپر استفاده می‌کنند.

 نازخاتون در مازندران و گیلان طرفداران بسیاری دارد.

 نازخاتون دستور تهیه بسیار آسانی دارد.  مانند بورانی بادنجان فقط بادنجان در این خوراک کبابی می‌شود و بقیه مواد با هم فقط مخلوط خواهند شد.

دستور تهیه نازخاتون شمالی:

بیشتر بخوانید: ویژگی های بهترین اجاق گاز ایرانی چیست؟

مواد لازم:

بادنجان ⇐۶ عدد

سیر⇐ ۵ حبه

ریحان تازه ⇐۱ دسته

نعناع خشک ⇐ ۱ قاشق غذاخوری

گشنیز تازه ⇐۱ دسته

آبغوره ⇐ نصف لیوان

نمک و فلفل ⇐ به میزان لازم

طرز تهیه نازخاتون:

مرحله اول:

برای تهیه نازخاتون ابتدا بادنجان‌ها را کبابی کنید. در صورت دلخواه آنها را روی اجاق گاز یا  فر کبابی کنید. برای کبابی کردن در فر لازم است فر را از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. روی بادمجان ها شیارهای عمیق ایجاد کنید و آنها را در سینی فر بچینید.  اجازه دهید ۳۰ دقیقه در فر بماند تا مغز پخت شود. پس از این کار گریل را روشن کنید و اجازه دهید یک طرف کاملا برشته و دودی شود. پس از آن بادمجان را برگردانید تا طرف دیگر هم کبابی شود.

اگر قصد دارید روی اجاق گاز بادمجان ها را کبابی کنید. کافیست  شعله متوسط  اجاق گازتان را روشن کنید. روی آن شعله پخش‌کن قرار دهید و بادمجان ها را روی آن بگذارید. با استفاده از یک چاقوی تیز، در ۳ تا ۴ نقطه از بادنجان‌ها شکاف ایجاد کنید تا موقع پختن نترکند. گهگاهی آنها را بچرخانید تا زمانی‌ که پوست آنها سیاه و ورقه ورقه شود.

آن‌گاه بادمجان‌ها را کنار بگذارید تا خنک شوند. پس از سرد شدن پوست آن‌ها را جدا کنید و کاملا بکوبید تا له و یکدست شود.

مرحله دوم:

بادنجان‌ها را در ظرف مناسبی بریزید. سپس گشنیز و ریحان خرد شده به همراه سیر کوبیده شده را به ظرف اضافه کنید. نعناع خشک و نمک و فلفل را نیز افزوده و در آخر آبغوره یا آب انار را اضافه کرده و کمی هم بزنید. نازخاتون خوشمزه شما آماده است، می‌توان در کنار بسیاری از غذا‌ها آن را سرو کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین فر توکار ایرانی

نکات تهیه نازخاتون:

در تهیه نازخاتون از ادویه گلپر نیز می‌توانید استفاده کنید.

برخی مناطق شمال در تهیه نازخاتون از گوجه فرنگی رنده شده و آب انار نیز استفاده می‌کنند.

سبزی محلی نازخاتون ریحان مازندرانی است.  در کنار آن از سبزی‌های معطر جعفری و گشنیز هم استفاده می‌شود. اما بر حسب منطقه تهیه نازخاتون از سبزی‌های دیگری همانند چوچاق، خالواش و زلنگ نیز بهره می‌برند.

می توانید از سبزی درال ماست نیز استفاده کنید.

برخی افراد یک قاشق شکر به آن اضافه می کنند.

نکات تغذیه‌ای:

بادنجان دارای انرژی کمی است. زیرا بیشتر حجم آن را آب تشکیل می‌دهد. ۹۲ درصد وزن بادنجان خام را آب تشکیل می‌دهد. نصف لیوان بادنجان پخته فقط ۱۴ کالری انرژی و کمتر از ۰/۵ گرم پروتئین و حدود ۳ گرم کربوهیدرات دارد. محتوای مواد مغذی آن کم است و کمتر از ۵ درصد نیاز روزانه به مواد مغذی را برآورده می‌سازد.

آبغوره با افزایش اسیدیته معده می‌تواند در هضم غذاهای چرب و سنگین مفید باشد. هم‌چنین افراد مسن که به دلیل کاهش اسید معده به خوبی غذا را هضم نمی‌کنند.

از آنجایی که آبغوره محتوی ویتامین C است، می‌تواند التهاب مخاط دهان و خونریزی لثه‌ها که ناشی از کمبود این ویتامین باشد را کاهش دهد. به علاوه به دلیل ترکیبات ضد عفونی‌کننده، پاک‌کننده معده و روده است و در دفع کرم روده نیز موثراست.

آبغوره صفرابر است و کمک به دفع زردی می‌کند و هم‌چنین می‌تواند باعث تقویت کبد شود. از طرفی به دلیل داشتن اسیدهای آلی پتاسیم‌دار برای درمان پا درد ، درمان کمر‌درد، درد سیاتیک و درمان روماتیسم مفید است.

به دلیل کالری پایین آن ، برای افرادی که می‌خواهند انرژی دریافتی و وزن خود را کاهش دهند، مناسب است.

استفاده از آبغوره  در نازخاتون و غذاها دیگر، آنها را خوش طعم و لذیذ کرده و نیز باعث افزایش اشتها می‌شود.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email