آموزش طرز تهیه مربا پوست هندوانه

در این مطلب طرز تهیه مربا پوست هندوانه را آموزش میدهیم.هندوانه میوه ای خوشمزه و آبدار که مصرف آن به اکثر افراد پیشنهاد می شود.  پوست هندوانه نسبت به میوه آن، حاوی آب و شکر کمتر و فیبر بالاتری است. از این رو سنگین تر بوده و مزه کمتری نیز دارد. قسمت سفید پوست این میوه دارای مقدار زیادی «سیترولین» نوعی اسیدآمینه است که با گشاد کردن سرخرگ ها، گردش خون را بهبود می دهد.اصولا از گذشته دیر باز تا امروز، به این صورت تهیه میشد که پوست هندوانه رادر آب آهک میخواباندند تا فرم بگیرد و بعد با آن مربا تهیه کنند.در این دستور طرز تهیه مربا بدون آهک را آموزش میدهیم.

مواد لازم در طرز تهیه مربا پوست هندوانه

  • پوست هندوانه : یک کیلو و نیم
  • شکر: یک کیلو 700 گرم
  • آب هندوانه صاف شده : 1000 میلی لیتر یا 1 کیلوگرم
  • رنده پوست لیمو : نصف یک عدد لیمو درشت
  • آب لیمو تازه : یک قاشق غذاخوری
  • جوهر لیمو : 1/4 قاشق چایخوری
  • ادویه مخصوص مربای پوست هنداونه : یک و نیم قاشق چایخوری

ادویه مخصوص مربا پوست هندوانه

  • جوز هندی :1/4 قاشق چایخوری
  • ادویه مخلوط :1/4 قاشق چایخوری
  • هل سبز :1 قاشق چایخوری سرخالی
  • میخک :4 عدد
  • زنجبیل :1/2 قاشق چایخوری
  • دارچین پودر شده :1/3 قاشق چایخوری
  • پودر بادیان :1/4 قاشق چایخوری

طرز تهیه مربا پوست هندوانه

  • مرحله اول

در طرز تهیه مربا پوست هندوانه بهتراست از هندوانه هایی استفاده کنید که بیضی شکل هستند.برای شروع ابتدا پوست هندوانه را تمیز کنید و تمام قرمزی آن را بگیرید .بعد تا جای ممکن لایه های صورتی را از پوست سفید هندوانه جدا کنید.

  • مرحله دوم

البته یک لایه خیلی نازک صورتی روی پوست هندوانه مشکلی ایجاد نمیکند.بعد قسمت سبز ، یعنی پوست ضخیم آن را هم بر میداریم .قسمت سفید هندوانه را به طول سه سانت و عرض یک سانتی متر برش بزنید.برای زیبایی بیشتر مربا سعی کنید برش های هندوانه را با کاتر های دالبور یا هر قالبی که دوست داشتید ، انجام دهید.

  • مرحله سوم

حتما دقت کنید اندازه و ضخامت همه برش های پوست هندوانه به یک اندازه باشد تا در زمان پخت مشکلی ایجاد نشود.یک قابلمه لعابی یا استیل انتخاب کنید و پوست هندوانه ها را داخل آن بریزید و به اندازه ای که روی سطح پوست هنداونه را بپوشاند داخل قابلمه آب سرد بریزید.حرارت اجاق گاز داتیس را متوسط رو به بالا کنید تا آب به جوش بیاید.وقتی آب جوشید ، حرارت را کم کنید و با قاشق استیل یا لعابی کف های روی آب را جمع کنید تا باعث شفافیت مربا شود.

بیشتر بخوانید : طرز تهیه رولت اسفناج ، پیش‌غذای ارزان و خوشمزه و مقوی

  • مرحله پنجم

از زمانی که آب جوش آمد به مدت پنج تا هفت دقیقه اجازه دهید پوست هندوانه بجوشد.اگر پوست هنداونه شما نازک است باید مدت جوشیدن را کمتر کنید.اگر هم ضخیم تر است به مدت بیشتری مثل نه تا ده دقیقه احتیاج دارید تا پوست هندوانه ها بجوشند.بعد از گذشتن این زمان و نرم شدن پوست هندوانه ها ، آنها را داخل آبکش بریزید و روی آن آب سرد بریزید.

  • مرحله ششم

در این مرحله از طرز تهیه مربا پوست هندوانه آب سرد را کاملا روی پوست هندوانه ها بریزید تا پوست آن ها سرد شوند.این کارکمک میکند رنگ و شکل پوست هندوانه ها محفوظ بماند.اجازه دهید تا آب پوست هندوانه ها داخل آبکش کشیده شود.در این فاصله به سراغ درست کردن شهد مربا میرویم .داخل قابلمه ای مناسب یک کیلو و دویست گرم از شکر ، پوست هنداونه جوشیده شده و آب هنداونه را با هم مخلوط کنید و روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید تا آب هنداونه به جوش بیاید.درب ظرف را نیمه باز قرار دهید. وقتی آب هنداونه به جوش آمد کف روی آن را با قاشق بگیرید و حرارت را متوسط رو به پایین قرار دهید تا مربا به آرامی بپزد.

  • مرحله هفتم

بعد از به جوش آمدن آب هندوانه و خارج کردن کفها ،شکر مرحله دوم را اضافه کنید.و بعد از کمی هم زدن درب ظرف را نیمه باز روی آن قرار دهید.کمی بعد رنده پوست لیمو را به همراه آب لیمو تازه و جوهر لیمو به مربای درحال پخت اضافه کنید و هم بزنید. بعد ادویه مربا را اضافه کنید و مربا را هم بزنید.درب ظرف را همچنان نیمه بسته روی آن قرار دهید و صبر کنید تا مربا به آرامی بجوشد و به قوام کافی برسد.برای اطمینان از اینکه شهد مربا به غلظت کافی رسید، مقداری از شهد را در بشقاب بریزید و اگر شهد پخش نشد و به شکل دایره در ظرف باقی ماند،یعنی شهد مربا آمادست .

بیشتر بخوانید : آموزش طرز تهیه بورک پنیری صبحانه فوری و خوشمزه

  • مرحله هشتم

در هنگام هم زدن مربا ، به آرامی این کار را بکنید تا هندوانه ها له نشوند. بعد از اطمینان از پخت مربا حرارت را خاموش کنید و منتظر بمانید تا مربا خنک شود.حتما میخک های ریخته شده به همراه ادویه را از مربا بیرون بیاورید. سپس مربا را داخل شیشه های تمیز بریزد و در یخچال نگهداری کنید.مربای پوست هندوانه را میتوانید با آب ساده هم تهیه کنید و نیازی نیست حتما از آب هندوانه استفاده کنید ولی آب هندوانه رنگ و عطر مربا را متفاوت تر خواهد کرد.مربا پوست هندوانه شما آماده است نوش جان.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email