How to prepare cherry jam

آموزش طرز تهیه مربای آلبالو خوشمزه

مربای آلبالو یک مربای خوش طعم و پر طرف دار است. در تابستان یکی از خاطرات نوستالژیک تهیه مربای آلبالو می باشد.  تهیه این مربا کار بسیار آسانی است. مربای آلبالو نه تنها برای صبحانه بلکه در دسرهای مختلف نیز کاربرد دارد. برای درست کردن مربای آلبالو خانگی حدودا به یک و نیم کیلو آلبالو تازه، و یک ظرف برای ریختن آب جوش و درست کردن مربا نیاز دارید. در مقاله امروز قصد داریم طرز تهیه مربای آلبالو خوشمزه را به شما آموزش بدهیم.

دستور پخت مربای آلبالو خوشمزه

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک اسفنجی در فر

مواد اولیه:

  •  آلبالو (ترش یا شیرین)⇐۱ کیلوگرم 
  •  شکر⇐۳ تا ۵ فنجان (یعنی معادل ۶۰۰ گرم تا ۱ کیلوگرم) 

طرز تهیه مربای آلبالو: 

مرحله اول

 ابتدا آلبالوها را با آب خوب بشویید. قبل از هر کاری باید  گرد و خاک و میکروب را از سطح آلبالوها پاک کنید. تا وقتی هسته آن‌ها را جدا می‌کنید، گل و لای به داخل آلبالو وارد نشود.

بسیاری از افراد برای درست کردن مربای آلبالو از آلبالوهای ترش استفاده می‌کنند. چون شیرین کردن آن‌ها کار آسانی است. علاوه بر این، حتی وقتی آلبالو ترش را شیرین می‌کنید، طعم ترش و لذیذ آن کمی باقی می‌ماند. یادتان باشد که اگر قصد دارید برای درست کردن مربای خود از آلبالوها شیرین استفاده کنید، باید مقدار شکری که مصرف می‌کنید را تا حد امکان کاهش بدهید.

اگر قصد دارید که مقدار بسیار زیادی مربای آلبالو درست کنید، بهتر است که یک دستگاه مخصوص جدا کردن هسته آلبالو تهیه کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا در زمان خود تا حد قابل توجهی صرفه جویی کنید.

جدا کردن ساقه و هسته آلبالو

حتما دو عدد کاسه کنار دست خود داشته باشید. یک کاسه کوچک برای ریختن هسته‌های آلبالو، و یک کاسه بزرگتر برای ریختن خود آلبالوها کنار دست خود قرار بدهید. در مرحله بعدی، ساقه آلبالوها را از آن‌ها جدا کنید.

بعد از اینکه ساقه آلبالوها را از آن‌ها جدا کردید، وقت آن می‌رسد که هسته آلبالوها را نیز جدا کنید. دانه دانه آلبالوها را داخل دستگاه هسته‌گیر قرار بدهید و هسته‌ها را جدا کنید. مطمئن بشوید که بعد از جدا کردن هسته آلبالوها، حداقل ۴ فنجان آلبالو بدون هسته برای درست کردن مربا در اختیار دارید. 

بیشتر بخوانید: انتخاب درجه مناسب فر برقی و مایکروفر

مرحله دوم طرز تهیه مربای آلبالو

آلبالوها  و شکر لایه لایه داخل یک قابلمه فلزی و عمیق بریزید. حالا قابلمه را برای ۷ الی ۸ ساعت درون یخچال قرار دهید تا آلبالوها آب بیندازند. بعد از گذشت این زمان آلبالوها را از یخچال خارج کنید و روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید تا آرام به جوش بیایند. ممکن است روی مربای شما کمی کف ایجاد شود که باید با قاشق این کف را از روی مربا بردارید تا مربایی شفاف و خوش رنگ داشته باشید. تا زمانی که شهد مربا قوام نیامده باید با دمای ملایم روی شعله بماند.

مربای آلبالو سنتی طعم شیرینی دارد، به همین دلیل باید ۵ فنجان شکر به آلبالوهای خود اضافه کنید. اگر دوست دارید که مربایتان کمی سالم‌تر باشد و مزه آن هم کمی ترش باشد، می‌توانید از ۳ فنجان شکر استفاده کنید. علاوه بر این، یادتان باشد که اگر آلبالوها که برای مربای خود تهیه کرده‌اید شیرین هستند، باید از مقدار کمتری شکر در مربا استفاده کنید.

دقت داشته باشید که اگر مربا بیش از حد بجوشد و غلظت آن خیلی زیاد شود، احتمال شکرک زدن آن نیز بیشتر می‌شود. ظرفی که قرار است مربا را داخل آن نگهداری کنید خوب بشویید. و مطمئن شوید که هیچگونه آلودگی ندارد. اجازه دهید کمی مربا خنک شود و بعد آن را داخل شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

دلیل کپک زدن مربای آلبالو

یکی از دلایل کپک زدن مربای توت آلبالو کثیف بودن ظرف مربا و یا قاشقی است که شما با آن مربا را هم می‌زنید. اگر آلبالوها خشک نشده باشند، یا زمان پخت مربا نیز کم باشد ممکن است مربا بعد از مدتی کپک بزند.

دلیل شکرک زدن مربای آلبالو

اگر مربا بیش از حد غلیظ شده باشد یا میزان شکر آن به نسبت آلبالو زیاد باشد، ممکن است مربا شکرک بزند.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email