آموزش طرز تهیه ماش پلو

در این مطلب طرز تهیه ماش پلو را آموزش میدهیم.ماش پلو یا پلو ماش از جمله غذاهای محبوب و اصیل ایرانی و اتفاقا یک غذای پر از خواص مفید و مقوی است. ماش پلو ساده یا مجلسی را معمولا با گوشت چرخکرده یا تکه‌های مرغ و حتی گوشت ماهیچه و گردن درست می‌کنند اما اگر ترجیح می‌دهید این پلوی لذیذ را بدون گوشت تهیه کنید میتوانید آنرا با کشمش و یا خرما میل کنید.

مواد لازم در طرز تهیه ماش پلو

  • ماش : ۱ پیمانه
  • برنج : ۳ پیمانه
  • گوشت چرخکرده : ۵۰۰ گرم
  • پیاز : ۱ عدد بزرگ
  • سبزی شوید خشک یا تازه : ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه : به مقدار دلخواه
  • زعفران دم کرده : ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع :  به مقدار لازم
  • کشمش (اختیاری) : نصف پیمانه

طرز تهیه ماش پلو

  • مرحله اول

در طرز تهیه ماش پلو ابتدا در یک قابلمه ماش‌های پاک شده را با مقداری اب به مدت ۳۰ دقیقه بپزید. لازم نیست ماش را بیش از حد بپزید زیرا در پلو له می‌شوند و ظاهر خوبی به غدای شما نمیدهند.

  • مرحله دوم

گوشت چرخکرده را با پیاز و ادویه و مقداری نمک مزه‌دار کنید و در روغن تفت دهید تا خوب سرخ شود. در یک ماهیتابه پیاز را نگینی به صورت خلالی نازک خرد کنید و با مقداری زردچوبه و نمک روی شعله کم اجاق گاز داتیس تفت دهید.

  • مرحله سوم

 در صورت تمایل کشمش را هم اضافه کنید و تفت دهید و روی کشمش و سایر مواد دارچین بریزید. اگر طعم کشمش را در پلو دوست ندارید فقط پیاز را با ادویه‌جاتی که در بالا ذکر شد و نیز دارچین تفت دهید و کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید : طرز تهیه خورشت بامیه خوشمزه و مجلسی

  • مرحله چهارم 

در این مرحله از طرز تهیه ماش پلو در یک قابلمه آب را جوش بیاورید. برنج را مثل همیشه بپزید و آبکش کنید. ماش و شوید خشک را با برنج آبکش مخلوط کنید.

  • مرحله پنجم

کف قابلمه مقداری روغن بریزید و کف آن را با سیب زمینی یا چند تکه نان بپوشانید. مخلوط برنج، ماش و شوید را در قابلمه بریزید اجازه بدهید به مدت ۳۰ دقیقه ماش پلو مجلسی دم بکشید.

  • مرحله آخر

در پایان مقداری از روی برنج بردارید و با زعفران دم کرده مخلوط کنید. ماش پلو شما آماده است آن را را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با مخلوط پیاز داغ و کشمش، برنج زعفرانی و نیز گوشت قلقلی تزیین کنید.

نکاتی برای ماش پلو

  • ماش پلو را میتوانید با هویج ، مرغ ، تخم مرغ، تن ماهی ،گوشت چرخ کرده و یا نیمرو میل کنید که بسیار خوشمزه میشود.
  • ماش را در کمی روغن تفت دهید تا هم باعث خوشمزگی آن شود و هم مانع جدا شدن پوست آن شود.
  • ماش را در حین پخت چندین بار تست کنید تا مطمئن شوید پخته شده است. همچنین نباید بگذارید تا ماش له شود.
  • هنگام آبکش کردن برنج مرتبا آن را چک کنید تا مغز آن پخته شده و له نشود. 
  • نسبت ماش و برنج  مانند عدس و برنج است.یعنی یک پیمانه ماش در ازای سه پیمانه برنج
  • اضافه کردن مقداری شوید برای زیبا تر شدن برنج مناسب است . ولی نباید میزان شوید زیاد باشد چون باعث تلخی ماش پلو میشود. 
  • ماش پلو با مرغ یک غذای مجلسی میشود که باید از قبل مرغ را با ادویه های دلخواه و آب بپزید و درمقداری روغن یا کره تفت دهید و در کنار ماش پلو سرو کنید.
  • ماش های ریز و سبز را از بقیه ماش ها جدا کنید چون بخاطر سفت بودن در غذا زیر دندان می آید.
  • ماش برای افراد دیابتی  و کسانی که دارای کلسترول بالا و پوکی استخوان هستند ، بسیار مناسب است.
  • ماش بخاطر داشتن فسفر ، کلسیم و پتاسیم  بالا برای ریزش مو مناسب است.
  • ماش دارای آنتی اکسیدان های فراوان است و برای شفافیت پوست مفید است.
  • ماش را در رژیم غذایی خود قرار دهید.تا مانع از یبوست شود.
  • برای متعادل کردن فشار خون و قند خون ماش را بیشتر استفاده کنید.
  • خوردن ماش برای افراد کم خون و زنان باردار توصیه میشود چون ماده بسیار مفیدیست. 
  • اگر قصد لاغری و کاهش وزن دارید حتما ماش را در رژیم غذایی خود بکار ببرید.چون حاوی پروتئین و فیبر فراوان است .

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email