آموزش طرز تهیه قطاب یزدی؛ شیرینی سنتی و معروف یزد

در این مطلب طرز تهیه شیرینی سنتی قطاب یزدی را برای شما در نظر گرفته ایم. قطاب یزدی یکی از معروف ترین شیرینی های نه تنها  یزد بلکه ایران است. قطاب یزدی  جایگاه خاصی در سوغاتی های ایرانی دارد. قدمت این شیرینی بسیار خوشمزه به زمان قاجار برمیگردد. محبوبیت این شیرینی علاوه بر طعم و عطر خوش و مطبوع، نگهداری طولانی مدت آن نیز می تواند می باشد. امروزه در ایران قطاب یزدی از شیرینی های مجلسی محسوب می شود و معمولا در ایام عید و مراسم جشن ها مورد استفاده قرار می گیرد. 

آموزش طرز تهیه شیرینی قطاب یزدی

بیشتر بخوانید: تاثیر نوع فر در کیفیت کیک و شیرینی

مواد لازم

  • ماست کم چرب⇐ نصف فنجان
  •  آرد⇐۲ فنجان
  •  زرده تخم مرغ⇐۲ عدد 
  •  بیکینگ پودر⇐۱ قاشق غذاخوری 
  • روغن جامد ذوب کرده⇐ نصف فنجان

مواد لازم برای پر کردن قطاب یزدی

  •  گلاب⇐۴ قاشق مربا خوری
  •  پودر هل⇐۱ قاشق مربا خوری
  •  بادام خرد شده⇐۱ قاشق مربا خوری
  •  پودر قند⇐۱ فنجان

طرز تهیه قطاب یزدی

مرحله اول:

ابتدا بیکینگ پودر را داخل ظرف بریزید و در مقداری ماست حل کنید. سپس زرده تخم مرغ و روغن جامد را که از قبل روی شعله کم اجاق ذوب کرده‌اید به ماست و بیکینگ پودر اضافه کنید. آن ها را هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند. آرد را به کم کم  به مخلوط مواد قطاب اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به شکل خمیر در آیند. سپس خمیر را در درون نایلونی قرار داده و آن را یک ساعت و نیم داخل یخچال قرار دهید. سپس خمیر را از درون یخچال بیرون آورید، روی سطحی صاف مقداری آرد بپاشید. خمیر را به کمک وردنه نانوایی نازک کنید و با دهانه یک لیوان دایره‌هایی را روی خمیر صاف شده قالب بزنید.

مرحله دوم:

در ظرفی مناسب پودر بادام، پودر هل و پودر قند را با مقداری گلاب مخلوط کنید.

در مرحله بعد یک قاشق چای‌خوری از مخلوط مواد میانی قطاب بردارید. آن را در وسط خمیر دایره‌ای شکل بریزید، سپس لبه های خمیر را روی هم جمع کنید و با دست اطراف آن را چین بدهید. باقی مانده خمیرها را نیز به همین ترتیب با مخلوط مواد میانی قطاب پر کنید.

مرحله سوم:

مقداری روغن درون قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا خوب داغ شود. سپس قطاب ‌ها را درون روغن داغ بیندازید تا سرخ شوند و به رنگ طلایی در آیند.

مرحله چهارم:

سپس قطاب‌ ها را از درون روغن بیرون بیاورید و آن‌ها را در درون صافی قرار بدهید تا روغن اضافی شان خارج شده و خوب خنک شوند. سپس در ظرفی مناسب مقداری پودر قند و هل را باهم مخلوط کنید و قطاب ها را در مخلوط پودر قند و هل بغلطانید. حالا در ظرفی مناسب پذیرایی بچینید.

بیشتر بخوانید: قابلیت ها و ویژگی های فر داتیس

نکاتی برای بهتر شدن قطاب‌

در  تهیه قطاب یزدی، سعی کنید حتما ابتدا آرد را چند بار الک کرده، بعد به مواد خمیر اضافه کنید.

می‌توانید به جای ماست از همان اندازه شیر استفاده کنید.

برای طرز تهیه مواد میانی قطاب می‌توانید به جای پودر بادام از پودر پسته استفاده کنید. یا پودر گردو را با شکر و دارچین، هل و گلاب را با هم مخلوط کرده و به عنوان مواد میانی قطاب از آن ها استفاده کنید. البته مزه ی اصلی قطاب یزدی را دیگر نخواهید داشت.

اگر آرد را به تدریج به مخلوط مواد خمیرتان اضافه کنید خمیر شما تردتر خواهد شد.

در هنگام پیچاندن خمیر قطاب توجه داشته باشید که هیچ جای خمیر نباید باز بماند.

می‌توانید قطاب ها را به جای سرخ کردن روغن در درون فر با درجه حرارت ۱۸۰ سانتی گراد به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید. تهیه قطاب در فر بسیار رژیمی تر و سالم تر خواهد بود.

برای تزیین قطاب از پودر پسته استفاده کنید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email