طرز تهیه قابلی پلو یا کابلی پلو

آموزش طرز تهیه قابلی پلو یا کابلی پلو

در این مطلب طرز تهیه قابلی پلو یا کابلی پلو را آموزش میدهیم.قابلی پلو یا کابلی پلو غذای مجلسی و مهمانی اهالی افغانستان با ریشه کابلی است. قابلی پلو در کشور ازبکستان هم یک غذای مرسوم است و البته در شهرهای شمالی خراسان ایران هم به خصوص در شب یلدا و شب عید نوروز طبخ می‌شود. در تهیه این غذا که پرطرفدارترین غذا در شهر مزارشریف است، از برنج، گوشت گوسفند، هویج، کشمش، خلال پسته و بادام استفاده می‌شود. اصالت این غذای بسیار خوش‌رنگ و بو به شمال کشور افعانستان برمی‌گردد.

مواد لازم برای تهیه قابلی پلو یا کابلی پلو

  • برنج : ۲ پیمانه
  • گوشت گوسفندی : ۳۰۰ گرم
  • پیاز : ۲ عدد
  • سیر : ۲ حبه
  • هویج : ۲ عدد
  • کره : ۵۰ گرم
  • زعفران : ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر : یک قاشق غذاخوری
  • کشمش پلویی : به میزان لازم
  • نمک و فلفل : به میزان لازم
  • زردچوبه، دارچین و پودر هل : به میزان لازم

طرز تهیه قابلی پلو یا کابلی پلو

  • مرحله اول

در طرز تهیه این غذا ابتدا تکه‌های گوشت‌ را برروی اجاق گاز داتیس با کره سرخ کنید و کنار بگذارید. پیازها را ریز رنده کنید، در تابه دیگری سرخ ‌کنید تا طلایی شود. ادویه، سیر ریز شده و زعفران را با پیاز مخلوط کرده و همه این مواد را به گوشت سرخ شده اضافه کنید تا با ۳ پیمانه آب بپزد.

  • مرحله دوم

پس از یک ساعت، یک پیمانه آب گوشت را به برنج خیس شده اضافه کنید و بدون آب و نمک بپزید تا دم بکشد. هویج را خلالی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود, سپس شکر و کشمش را به آن اضافه کرده و حدود یک دقیقه با هم تفت دهید.

  • مرحله سوم

وقتی برنج پخته شد، هویج و کشمش را روی آن بریزید. می‌توانید تکه‌های خورشت گوشت را جدا کنار ظرف برنج یا زیر برنج گذاشته، آب خورشت را در یک پیاله سرو کنید. از خلال پسته و بادام هم می‌توانید برای تزیین استفاده کرده و درصورت دلخواه آنها را با هویج تفت دهید.

بیشتر بخوانید : آموزش طرز تهیه شیرینی ماکارون

نکاتی در طرز تهیه قابلی پلو یا کابلی پلو

  • در این غذا به ‌جای گوشت گوسفند، از گوشت گوساله یا مرغ هم می‌توان استفاده کرد.
  • در طرز تهیه قابلی پلو یا کابلی پلو حرارت را کم کنید، دم کنی بگذارید و بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت اجازه دهید پلوی شما دم بکشد.
  • افغانستانی‌ها معمولا به جای هویج از زردک برای تهیه قابلی پلو استفاده می‌کنند.
  • گوشت را می‌توانید به نوار‌های باریک برش بزنید یا به همان صورت ماهیچه درسته استفاده کنید.
  • اگر پلو را کمی شیرین می‌پسندید به هویج در حال تفت ۱ قاشق مرباخوری شکر اضافه کنید که البته اختیاری است.

نوش جان

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email