آموزش طرز تهیه عدس پلو مجلسی و خوشمزه

آموزش طرز تهیه عدس پلو مجلسی و خوشمزه / همراه با نکات مهم

عدس پلو یکی از انواع پلو های ایرانی است که جایگاه خاصی در میان  پلو های ایرانی دارد. ایرانی ها می دانند که عدس پلو دارای خواص زیادی است و سرشار از ویتامین و پتاسیم و فسفر و… است. بنا براین در منوی غذای ماهیانه خود حتما این پلو را می گنجانند.

عدس پلو را می توان با مخلّفات خوشمزه مختلفی سرو و براساس  آن مخلّفات به شکل های مختلف برای مهمانی ها تزیین کرد. هرچند عدس پلو خود یک غذای کامل است و در مناطق متفاوت ایران متفاوت سرو می شود. بعضی از مناطق افراد فقط با اضافه کردن یک قاشق شکر بر روی پلوی شان یا چند عدد خرما آن را استفاده می کنند. ولی در نوع مجلسی تر، می توان عدس پلو را با زعفران و گوشت قلقلی یا چرخ کرده تهیه کرد. دستوری که در ادامه میخوانید طرز تهیه عدس پلو سنتی با گوشت چرخ کرده است.

دستور پخت عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده

شتر بخوانید: مزایای اجاق گاز رومیزی چیست؟

مواد لازم برای عدس پلو با گوشت چرخ کرده:

  • برنج ⇐ 3 لیوان
  • عدس ⇐1 لیوان
  • گوشت چرخ كرده ⇐ 300 گرم
  • کشمش ⇐1 لیوان
  • پیاز⇐ 2 عدد
  • سیر⇐ 3 حبّه
  • زعفران دم کرده⇐ 3 قاشق غذاخوری
  • کره و نمك و فلفل ⇐ به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده:

مرحله اول

1- برنج را از 1 ساعت قبل در مقداری آب و نمک خیس دهید. سپس با چند لیوان آب و نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید. پس از اینکه برنج جوشید و کف کرد با آب ولرم آبکشی کنید.  برنج به اندازه ای باید بپزد که وقتی میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد.

مرحله دوم

2- عدس را از شب قبل در آب خیس دهید. عدس را با 2 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و  بپزید تا زمانی که آب آن تمام شود.

مرحله سوم

3- یکی از پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس عدس پخته را اضافه کنید. نمک و فلفل بزنید و کمی تفت دهید و از روی حرارت بردارید.

مرحله چهارم

4- ته قابلمه روغن بریزید و ته دیگ نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده قرار دهید. سپس برنج و عدس را لایه لایه داخل قابلمه قرار دهید. روی برنج نصف لیوان مخلوط آب و روغن بریزید.  حرارت گاز را زیاد کنید تا برنج شروع به بخار کند. بعد از چند دقیقه  شعله اجاق را کم کرده و دم کنی را بگذارید.  اجازه دهید عدس پلو دم بکشد.

مرحله پنجم

5- در مدت زمانی که برنج دم میکشد مایه گوشت و کشمش را آماده کنید. یک پیاز دیگر را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس سیر های خرد شده و گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. آنها را با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. نمک و فلفل و کشمشی که 1 ساعت در آب خیس خورده است را به مواد اضافه کنید. چند دقیقه تفت دهید سپس از روی حرارت بردارید.

مرحله ششم

6 – پس از اینکه عدس پلو آماده شد داخل ظرف بکشید. روی آن را با برنج زعفرانی و مایه گوشت  و پیاز داغ تزیین کنید. همچنین  می توانید از خلال های چیپس نیز در تزیین غذا استفاده نمایید. برای تهیه برنج زعفرانی نیز مقداری از برنج را با زعفران دم شده و مقداری کره مخلوط کنید.

عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده و رب:

اگر مایل باشید میتوانید گوشت چرخ کرده را با رب تهیه کنید. بدین ترتیب که بعد از تفت دادن پیاز و اضافه کردن گوشت و ادویه، یک قاشق رب گوجه هم اضافه میکنید. سپس همراه آن تفت میدهید. بسته به مقدار گوشت شما ممکن است رب بیشتری لازم باشد. اما بهتر است همیشه از مقدار کم شروع کنید. تنها در صورتی که رنگ دلخواه شما حاصل نشد رب بیشتری اضافه کنید. توجه داشته باشید که اضافه کردن بیش از حد رب به گوشت چرخ کرده طعم ترشی به آن خواهد داد.

بیشتر بخوانید: عوامل تعیین کننده قیمت اجاق گازهای مختلف

تهیه عدس چلو با گوشت قلقلی:

برای تهیه عدس پلو با گوشت قلقلی، کافی است گوشت چرخ کرده همراه با پیاز رنده شده و ادویه و نمک به صورت کوفته قلقلی در آورید. سپس آن را تفت دهید.

نکته های کلیدی تهیه عدس پلو:

– توصیه می شود برای طعم و بوی بهتر، وقتی عدس را لا به لای برنج میدهید میتوانید با هر لایه کمی دارچین هم به عدس پلو اضافه کنید.

– میتوانید به جای گوشت چرخ کرده از قارچ یا گوشت پخته خلال شده یا مرغ پخته قطعه شده نیز استفاده کنید.

– همچنین میتوانید هنگام تهیه عدس پلو با گوشت چرخی گوشت  آن را به شکل کوفته قلقلی در آورید.

– اگر از برنج ایرانی استفاده میکنید لازم است برنج را کمی زنده تر بردارید. وقتی برنج را با دست نصف میکنید باید یک نقطه سفید وسط آن دیده شود.

– عدس پلو با گوشت چرخ کرده نذری هم میتوانید با همین روش تهیه شود. کافی است مقدار مواد اولیه را به تناسب تعداد نفرات بیشتر کنید.

– بهتر است عدس را از 24 ساعت قبل خیس کنید.

– در حال جوشاندن عدس کمی زیره به آن اضافه کنید. به این ترتیب عدس پلو شما طعمی عالی پیدا میکند.

– توصیه می شود برای طعم و بوی بهتر، وقتی عدس را لا به لای برنج میدهید میتوانید با هر لایه کمی دارچین هم به عدس پلو اضافه کنید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email