آموزش طرز تهیه عدسی با گلپر برای صبحانه ای مقوی

آموزش طرز تهیه عدسی با گلپر برای صبحانه ای مقوی

در این مقاله طرز تهیه عدسی با گلپر را خواهید آموخت. ترکیب عدسی با گلپر علاوه بر طعم فوق العاده خوشمزه، دارای خواص زیادی است. بهتر است قبل از آموزش طرز تهیه عدسی با گلپر با خواص بی نظیر آن آشنا شوید.

خواص عدس و گلپر

عدس:

عدس منبع فوق‌العاده‌ مواد مغذی مهمی است که برای داشتن متابولیسم خوب لازم و ضروری‌اند. در ترکیبات دانه عدس علاوه بر فسفر که سبب بهبود عملکرد مغز می‌شود. مواد دیگری مانند فولات وجود دارد که عامل مهمی برای بهبود خلق‌وخو و برطرف کردن استرس در افراد است.

 ولی حبوبات به طور کلی نفاخ هستند و باید کامل پخته شوند. برخلاف سایر حبوبات که نفخ آنها با خیساندن تا حدی از بین می رود.  نفخ عدس با خیساندن چندان از بین نمی رود.  با اینکه نفخ آن کمتر از نخود و لوبیاست اما به هر حال نفخ دارد.

گیاه گلپر:

گیاه گلپراز خانواده جعفری است و دانه (میوه‌های) آن دارای اسانس است. این گیاه فقط در ایران می‌روید و از قدیم برای معطرکردن و طعم بخشیدن به غذا مورد استفاده بوده است. برای استفاده از گلپر باید دانه‌های آن را پودر کرد و سپس به‌صورت مستقیم یا مخلوط با گیاهان دیگر – به خصوص به شکل ادویه‌جات ایرانی – مورد استفاده قرار داد. گلپر گذشته از اینکه هضم‌کننده خوبی است.  مقوی معده، ضدمیکروب و ضداسپاسم است و خاصیت ضدنفخ قوی دارد.

ترکیب عدس و گلپر:

درمانگران طب سنتي توصیه زيادي درباره مصرف باقلا و عدسي با گلپر دارند. چون وقتي باقلا و عدسي با گلپر خورده شود از میزان نفاخي آنها کاسته مي شود. بنابراین افرادی كه با مصرف این گونه خوراكي ها دچار نفخ و دل دردهای ناشي از آن مي شوند؛ مي توانند با اضافه كردن اين ادویه خوشبو و خوش طعم هم نفاخي باقلا و عدس را کنترل کنند.  هم طبع سرد آنها را تعدیل كرده و يك غذای بدون عارضه مصرف كنند.

دستور پخت عدسی با گلپر:

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ بلدرچین مقوی برای مقابله با کرونا

مواد لازم

عدس⇐ ۲ پیمانه

گلپر ⇐ ۲ قاشق غذاخوری

پیاز ⇐ ۱ عدد درشت

آرد سفید⇐ ۱ قاشق غذاخوری

سیب زمینی⇐ ۱ عدد متوسط

روغن زیتون⇐۳ قاشق غذاخوری

آب لیمو ترش⇐۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه ⇐ به مقدار کافی

زردچوبه و روغن⇐ به مقدار کافی

طرز تهیه عدسی

مرحله اول

عدس را از ۲ ساعت قبل می خیسانیم. سپس به همراه ۲ لیوان آب و مقداری نمک داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.  آن را روی حرارت متوسط گاز قرار می دهیم تا عدس به طور کامل بپزد. در حین پخت عدس، پیاز را به صورت خلالی یکدست خرد می کنیم.

مرحله دوم

حالا پیاز خلالی را به همراه روغن زیتون در یک تابه تفت می دهیم تا طلایی شود.  سپس مقداری زردچوبه اضافه می کنیم. تفت دادن را ادامه می دهیم تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند. سپس آرد را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود.

مرحله سوم

سیب زمینی را در اواسط پخت عدس به صورت حبّه ای خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. حالا صبر می کنیم تا عدس به طور کامل پخته شود. سپس مخلوط پیاز داغ و آرد را به قابلمه اضافه می کنیم . بعد نمک و فلفل سیاه عدسی را اندازه می کنیم.

مرحله چهارم

در ادامه اجازه می دهیم عدس با حرارت ملایم اجاق گاز جا بیفتد. پس از اینکه عدسی به خوبی لعاب انداخت و آماده شد آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم. به وسیله پیاز داغ تزیین می کنیم. در آخر عدسی را به همراه آب لیمو ترش سرو می کنیم.

بیشتر بخوانید: بهترین ویژگی های آون توستر داتیس

نکاتی برای طرز تهیه عدسی :

از قدیم عدسی  خوراکی برای صبحانه و میان وعده‌ها استفاده می شد. آن هم به دلیل اینکه غذایی بسیار مغذی است. البته بهترین عدس در ناحیه کاشان و دیزین کشت می شد. اما امروز ما یکی از واردکننده های این ماده غذایی هستیم. پختن عدسی نیز نکته هایی وجود دارد که ما به چند مورد از آنها پرداخته ایم که عبارتند از:

از بین بردن نفخ

علاوه بر استفاده از گلپر برای آنکه نفخ عدس گرفته شود آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. البته دقت کنید که این زمان بیشتر نشود زیرا در این صورت عدس بر اثر حرارت دیدن، له و پوستش جدا می شود.

 یک روش دیگر برای از بین بردن نفخ عدسی استفاده از هویج  های مربع شکل بسیار ریز در آن است. اگر ظاهر آن را با هویج دوست ندارید به صورت تکه های بزرگ استفاده کنید و آن را در آخر جدا کنید.

قلق سریع ترپختن عدسی

برای سریعتر پختن عدسی ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید. بعد از طلایی شدن پیاز، عدس ها را نیز اضافه کنید. و بعد از این مرحله به سیب زمینی را تفت داده و عدس و آب را اضافه کنید. با این کار عدس ها سریعتر می پزند.

 ادویه و چاشنی های خوراک عدسی را در مراحل پایانی به آن اضافه کنید. زیرا هم باعث دیر پز شدن عدس می شوند و هم عطر و بوی ادویه ها تا آخر طبخ از بین خواهند رفت.

اگر آب عدسیتان تمام شد، بهتر است به آن آب جوش اضافه کنید. در آن کمی عصاره مرغ یا سبزیجات نیز بریزید و اگر  غذای عدسی شور شد از سیب زمینی استفاده کنید.

ادویه های مناسب عدسی

در کنار زردچوبه و فلفل سیاه می توانید به عنوان ادویه به عدسی زیره نیز بزنید.  اگر از گلپر استفاده کردید، چاشنی عدسیتان بهتر است سرکه باشد. اما در صورت نزدن گلپر، چاشنی مناسب غذای عدسی آب لیموی تازه است.

اضافه کردن جوپرک 

می توان با حذف سیب زمینی، به عدسی پرک جو اضافه کرد. عدسی با جو پرک بسیار خوشمزه و متفاوت خواهد بود.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email