طرز تهیه شکر پلو شیرازی

آموزش طرز تهیه شکر پلو شیرازی

در این مطلب طرز تهیه شکر پلو شیرازی را آموزش میدهیم.شکر پلو شیرازی یکی از انواع پلوی سنتی ایران است که بیشتر در مهمانی های بزرگ سرو می شود.شکر پلو شیرازی اغلب با گوشت مرغ، گوشت بره یا بدون گوشت درست می شود.با  اینکه شکر پلو یک غذای مجلسی و رسمی است، طرز تهیه آن مشکل نیست. شکر پلو شیرازی از نظر ظاهری شباهت زیادی به شیرین پلو، مرصع پلو، مانی پلو و هویج پلو دارد. اما طرز تهیه آن کمی متفاوت است. شکر پلو را می توان به عنوان شام، ناهار یا سحر و افطار در ماه رمضان سرو کرد.

مواد لازم در طرز تهیه شکر پلو شیرازی

  • برنج ایرانی : 2 پیمانه
  • شکر : 1 پیمانه
  • آب  : 3/4 پیمانه
  • گلاب  : 1/4 پیمانه
  • زعفران دم کرده : 3 قاشق غذاخوری
  • روغن : 3 قاشق غذاخوری
  • نمک : 1 قاشق غذاخوری
  • خلال پوست پرتقال : به مقدار لازم

طرز تهیه شکر پلو شیرازی

  • مرحله اول

در طرز تهیه شکر پلو شیرازی اول از انجام هر کاری برنج را یکی دو ساعت قبل با آب گرم خیس کنید. توجه داشته باشید که برای پخت بهتر برنج ایرانی، آن را داخل آب گرم خیس می کنند.

  • مرحله دوم

برای درست کردن شیره شکر پلو آب، گلاب، شکر و روغن را با هم روی حرارت ملایم اجاق گاز داتیس قرار داده تا نیم ساعت بجوشد و قوام بیاید. و درآخر زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

  • مرحله سوم

در این مرحله یک قابلمه پر از آب را روی حرارت قرار داده و یک قاشق نمک داخل آن بریزید. وقتی جوش آمد برنج را داخل آن ریخته و پس از پخت آبکش کنید. روی برنج آب ولرم رو به خنک بریزید تا پخت برنج متوقف شود. خیلی لازم نیست برنج زنده باشد چون وقتی شیره به آن اضافه شود دانه های برنج سفت می شوند.

بیشتر بخوانید :آموزش طرز تهیه شیرینی نان خامه ای

  • مرحله چهارم

کف یک قابلمه مقداری روغن ریخته و برنج آبکش شده را داخل آن بریزید. سپس روی حرارت قرار داده و زمان بدهید تا برنج بخار کند. تا زمانی که برنج بخار کند مراقب برنج باشید.

  • مرحله پنجم

وقتی برنج بخار کرد، یک سینی را زیر آبکش قرار دهید و برنج دم کشیده را داخل آن ریخته، کم کم شیره را روی آن بریزید و به آرامی مخلوط کنید. آبکش را روی یک سینی دیگر بگذارید و شیره روی سینی اول را دوباره به برنج اضافه کنید. داخل یک قابلمه مجدد کمی روغن ریخته و برنج را نیز داخل آن بریزید. اگر از شیره روی سینی باقی مانده است، آن را روی سطح برنج ریخته و یک ساعت دم کنید.

  • مرحله ششم

برای شیرین کردن خلال های نارنگی آن ها را چندین مرتبه بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. سپس با کمی روغن و شکر تفت دهید. وقتی پلو آماده شد با خلال های نارنگی تفت داده شده تزیین کرده و میل نمایید.میتوانید شکر پلوی شیرازی را همراه با خورش قیمه سرو کنید.نوش جان

نکات در طرز تهیه شکر پلو شیرازی

  • برای تزیین این غذا می توانید از خلال پسته و بادام تفت داده شده نیز استفاده کنید.
  • مان آبکش کردن برنج می توان مقداری زردچوبه نیز داخل آب بریزید تا برنج شما کاملا زرد شود.
  • هر چقدر بیشتر زعفران استفاده کنید برنج شما خوش رنگ تر می شود.
  • اگر از یک قابلمه تفلون برای دم دادن برنجی که شیره را به آن اضافه کرده اید، استفاده کنید یک ته دیگ بسیار خوشمزه خواهید داشت.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email