دونر کباب ترکی

آموزش طرز تهیه دونر کباب ترکی خوشمزه و بهداشتی

کباب ترکی که با نام دونر کباب هم شناخته می شود یکی از غذاهای بسیار مشهور و خوشمزه  کشور ترکیه می باشد. برای آشنایی با  طرز تهیه دونر کباب ترکی در ادامه با ما همراه باشید.

دونر در زبان ترکی به معنی چرخیدن است. یک سیخ کباب بلند و چرخان که انبوهی از گوشت گوساله یا گوشت مرغ دور آن پیچیده شده است. و متصدی کار تکه‌ای گوشت یا مرغ را تکه تکه با چاقو جدا می‌کند و لای نون می‌گذارد.

دونر کباب ترکی معمولا با گوجه و خیارشور در یک نان ساندویچ می شود. البته انواع کباب ترکی یا دونر کباب  گوشت و مرغ در سال‌های اخیر با قارچ و پنیر هم ترکیب شده و خوشمزگی آن دوچندان شده است. دونر کباب ترکی یکی از محبوب‌ترین غذاهای فست فودی در آلمان هم هست.

این خوراک خوشمزه با شهرتی جهانی در ایران هم طرفداران زیادی دارد.

دستور پخت دونر کباب ترکی به سه روش:

بیشتر بخوانید: مقایسه مایکروفر، فر برقی، توستر و مایکروویو و سولاردام

مواد لازم برای دونر کباب ترکی با گوشت

گوشت قرمز یا گوشت مرغ ⇐ ۶۰۰ گرم

قارچ⇐ ۲۰۰ گرم

فلفل دلمه ای⇐۱ عدد

سیر⇐ ۲ حبه

روغن مایع ⇐۲ قاشق غذاخوری

پیاز⇐ ۲ عدد متوسط

کره ⇐ ۳ قاشق غذاخوری

آویشن ⇐ نصف قاشق چایخوری

نمک و فلفل سیاه ⇐ به مقدار کافی

مراحل طرز تهیه 

مرحله اول

برای تهیه دونر کباب ترکیه ای ابتدا گوشت مرغ یا گوشت قرمز را باید به صورت ورقه ورقه نازک برش بزنیم. گوشت باید لخم و یکدست باشد. مثلا باید از گوشت های مثل راسته گوساله یا سینه و فیله مرغ استفاده کنیم. 

مرحله دوم

البته مطمئنا نمی توانیم گوشت نرم را به صورت ورقه های نازک برش بزنیم و برای رفع این مشکل گوشت را باید فریزر کنیم تا نیمه منجمد شود و به راحتی برش بخورد. به همین این منظور گوشت را پس از شستشو و خشک کردن داخل کیسه می گذاریم.

مرحله سوم

سپس گوشت را به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در فریزر قرار می دهیم تا نیمه منجمد شود. بعد از فریزر خارج می کنیم و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و با یک چاقوی تیز گوشت نیمه منجمد را به صورت ورقه ای نازک برش می دهیم و داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم.

مرحله چهارم

در این مرحله ۱ عدد از پیازها را به همراه سیرها پوست گرفته و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی خرد می کنیم. سپس همراه با روغن مایع، پودر آویشن و مقداری فلفل سیاه و نمک به کاسه حاوی گوشت اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

سپس همگی مواد را کاملا زیر و رو می کنیم تا مواد به تمام قسمت های گوشت برسد و آنرا طعم دار کند. در ادامه روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و آنرا داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت ۲ ساعت استراحت کند و مزه دار شود.

مرحله ششم

سپس کره را از یخچال بیرون می آوریم و در دمای محیط قرار می دهیم تا نرم شود. قارچ ها را با دستمال نمدار تمیز می کنیم و داخل آبکش می ریزیم و خیلی سریع می شوییم و کنار می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود.

مرحله هفتم

پیاز باقیمانده را پوست می گیریم و همراه با فلفل دلمه ای می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم.  بعد روی تخته آشپزخانه پیاز را به صورت حلقه ای خرد می کنیم.  قارچ ها و فلفل دلمه ای را نیز به صورت ورقه ای یا خلالی خرد می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله هشتم

در این مرحله کاسه محتوی گوشت را از داخل یخچال بیرون می آوریم و تابه ای بزرگ را روی شعله گاز قرار می دهیم و حرارت را کم می کنیم. کره را داخل تابه می ریزیم و صبر می کنیم تا آب شود. بعد گوشت را به آن اضافه می کنیم و مدام تفت می دهیم تا گوشت مغز پخت و سرخ شود.

مرحله نهم

سعی نکنید زودتر گوشت با حرارت زیاد سرخ شود. اجازه دهید تا کاملا با حرارت کم مغز پخت شوند. در ادامه فلفل دلمه ای را اضافه می کنیم و ۵ دقیقه با گوشت تفت می دهیم و بعد قارچ و پیاز را می افزاییم و به صورت مداوم مواد را تفت می دهیم تا نرم و پخته شوند.

در آخر گوشت و سبزیجات که پخته و نرم شدند تابه را از روی حرارت اجاق بر می داریم و کنار می گذاریم. داخل نان باگت را خالی می کنیم و سس مایونز یا سس گوجه فرنگی می زنیم و خیارشور و کاهو و گوجه فرنگی قرار می دهیم.

مرحله یازدهم

البته می توانید کمی جعفری ساطوری شده به جای کاهو داخل نان قرار دهید و کباب ترکی آماده شده را نیز داخل نان می ریزیم و نوش جان کنید. کباب ترکی اصلی در ترکیه به طور معمول با پیاز و جعفری خرد شده و نان پیتا سرو می شود.

بیشتر بخوانید: دانستنی های فر برقی چه می باشد؟

طرز پخت دونر کباب ترکی با گوشت چرخ کرده

مرحله اول

اگر می خواهید این کباب خوشمزه را با گوشت چرخ کرده درست کنید کافیست که گوشت چرخ کرده به خوبی تفت دهید، سپس نصف استکان آب اضافه کنید تا گوشت کاملا مغز پخت شود. پس از اینکه گوشت مغز پخت شد دیگر سبزیجات را اضافه می کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله سبزیجات را هم به همراه گوشت چرخ کرده تفت می دهیم تا کاملا نرم و سرخ شود. پس از اینکه کباب ترکی گوشت چرخ کرده آماده شد آنرا به همراه جعفری، پیاز خلالی و سس دلخواه داخل نان باگت یا روی نان پیتا بریزید و سرو کنید.

طرز تهیه دونر کباب ترکی با دستگاه

مرحله اول

اگر فر مخصوص تهیه دونر کباب ترکی را در منزل دارید می توانید این کباب را به صورت حرفه ای تر درست کنید. برای این منظور گوشت مرغ یا گوشت قرمز را به صورت ورقه های بسیار نازک برش می زنیم و داخل سیخ دستگاه قرار می دهیم.

مرحله دوم

در ادامه با کارد مخصوص برش کباب ترکی لبه های اضافی گوشت را برش می زنیم و انرا به صورت یکدست مرتب می کنیم. پس از اینکه به مقدار مورد نیاز گوشت یا مرغ روی سیخ دستگاه قرار دادیم، چند تکه دمبه هم بالای گوشت یا مرغ قرار می دهیم.

مرحله سوم

در ادامه المنت یا شعله دستگاه را روشن می کنیم و صبر می کنیم تا کباب در حال گردش به صورت یکدست کباب شود. پس از اینکه روی کباب برشته شدف انرا با کارد برش می زنیم و به همراه سبزیجات سرخ شده سرو می کنیم.

نان مخصوص این کباب

اگر می خواهید دونر کباب یا همان کباب ترکی را به صورت سنتی به روش کشور ترکیه درست کنید، توصیه می کنیم حتما آنرا به همراه نان پیتا سرو کنید. نان پیتا نوعی نان مخصوص ساندویچ ترکیه ای می باشد. 

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email