طرز تهیه ذلمه کلم برگ

آموزش طرز تهیه دلمه کلم برگ

در این مطلب طرز تهیه دلمه کلم برگ را آموزش میدهیم .شما حتما با انواع دلمه های خوش طعم ایرانی آشنایی دارید. بعضی از دلمه ها مانند دلمه برگ مو و کلم برگ از برگ ها تهیه میشوند. بعضی از آنها هم به وسیله سبزیجاتی مثل بادمجون، کدو و گوجه طبخ میشوند.خوبی این نوع دلمه کلم برگ در تمام طول سال در دسترس هست و ازلحاظ قیمت هم به صرفه است و درست کردن آن بسیار آسان است. مواد داخل دلمه ها شبیه هم هستند و در اکثر آنها معمولا از برنج، گوشت، لپه، عدس استفاده میشه. معمولا مقداری سبزی معطر هم استفاده میکنند که در این دلمه از شوید و نعنا استفاده شده است. با این حال شما میتوانید به سلیقه خودتان مواد داخلی دلمه کلم برگ رو انتخاب کنید. حتی میتوانید این دلمه را بدون گوشت درست کنید.

مواد لازم در طرز تهیه دلمه کلم برگ

  • کلم : 1 عدد
  • گوشت چرخ کرده : 300 گرم
  • برنج نیم دانه  : نصف پیمانه
  • لپه : یک سوم پیمانه
  • سرکه سفید : نصف پیمانه
  • رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوری
  • شکر: 3 قاشق غذاخوری
  • پیاز: 2 عدد
  • سبزی خشک (نعنا و شوید) : به مقدار لازم
  • آلو خورشتی، نمک و فلفل : به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه کلم برگ

  • مرحله اول

در طرز تهیه دلمه کلم برگ ابتدا کلم ها را بشویید. برگ های رویی و سر آن را جدا کنید. کلم را درون یک قابلمه آب و نمک در حال جوشیدن بیاندازید .میتوانید برای خوش رنگ شدن کلم کمی از زردچوبه استفاده کنید. پس از حدود پانزده دقیقه کلم را از آب جوش خارج کنید و با اب سرد آبکشی نمایید.

  • مرحله دوم

پیاز را خرد کنید و در روغن به آرامی تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید(گوشت چرخ کرده اختیاری است). نمک و فلفل بریزید و با حرارت ملایم مخلوط کنید وروی اجاق گاز داتیس تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

  • مرحله سوم

لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید. سپس لپه ها را بپزید تا نرم شوند ,مراقب باشید له نشوند. برنج را نیز یک ساعت درون آب و نمک خیس کنید. برنج های نیم دانه، لپه های پخته، زرشک و سبزی ها را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا طعم همه مواد با هم ترکیب شود.

بیشتر بخوانید : آموزش طرز تهیه قابلی پلو یا کابلی پلو

  • مرحله چهارم

برگ های کلم را جدا کنید و داخل هر برگ را با مقداری از مواد دلمه پر کنید. سپس برگ کلم را جمع کنید. تمام دلمه ها را به همین صورت آماده کنید.

  • مرحله پنجم

دلمه ها را درون قابلمه بچینید  سعی کنید سر دلمه ها به سمت ته قابلمه باشد تا حین پخت باز نشوند. سپس سس دلمه که از مخلوط سرکه، شکر، رب گوجه فرنگی و 2 لیوان آب تهیه میشود را روی آنها بریزید. در صورت تمایل مقداری آلو و پیاز داغ هم درون سس دلمه میتوانید اضافه کنید با این کار هم سس دلمه غلیظ میشود و هم طعم بهتری به خود میگیرد.

  • مرحله ششم

یک بشقاب را به صورت برعکس روی دلمه ها قرار دهید تا حین پخت از هم نپاشند. حرارت را ملایم کنید و به مدت یک ساعت دلمه کلم برگ را بپزید سپس درون ظرف بکشید و سرو کنید.میتوانید دلمه ها را با پیاز داغ تریین کنید.

نوش جان

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email