دلمه برگ مو

آموزش طرز تهیه دلمه برگ مو خوشمزه

دلمه یک غذای خوشمزه و مقوی که بیشتر در خاورمیانه، آسیای مرکزی و روسیه پخته می‌شود. کلمه‌ دلمه در زبان ترکی به معنای پر شده است. دلمه را می‌توان با برگ درخت انگور، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای و بادمجان درست کرد. دلمه برگ مو از پیش غذا ها یا غذاهای مرسوم ما ایرانی ها درفصل بهار است. دلمه برگ مو همچنین یک غذای مناسب برای سحر و افطار ماه رمضان می باشد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه دلمه برگ مو را به شما آموزش دهیم.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه میگوی کبابی در فر

مواد اولیه برای تهیه دلمه برگ مو:

  • سبزی معطر ریز خرد شده: به میزان دلخواه
  • زیره سبز: به میزان لازم
  • پیاز: متوسط یک عدد
  • لپه خیسانده: 250 گرم
  • ماش: 250گرم
  • برنج: به تعداد نفرات هر نفر بک پیمانه
  • گوشت چرخ کرده: 500گرم
  • کشمش پلویی: به میزان دلخواه
  • شیره ی انگور: دوقاشق غذاخوری
  • جوز هندی: به میزان لازم
  • برگ مو: به میزان لازم
  • سرکه: یک دوم پیمانه
  • پودر گشنیز: به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

طرز تهیه دلمه برگ مو:

  • ابتدا برگ موها را شسته، پنج دقیقه در آب بجوشانید، تا نرم شوند و بعد آب کش کنید تا آب اضافی آنها خارج شود و کنار بگذارید.
  • لپه و ماش را در تابه بدون روغن روی شعله اجاق گاز بو بدهید تا خامی آنها گرفته شود.
  • پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید. تمام ادویه ها را به مقدار لازم اضافه کنید. ماش و لپه را که قبلا بو دادید، به مخلوط گوشت اضافه کنید و سه لیوان آب بریزید تا ماش و لپه بپزد، سبزیجات معطر را هم اضافه کنید.
  • برنج را جدا در قابلمه ریخته و بعد از آب کشی برنج، مواد بالا را به آن اضافه کنید. لازم نیست برنج را دم کنید.
  • در پایان بعد از مخلوط کردن برنج با مواد گوشتی، آنها را به هر شکل که دوست دارید، داخل برگ مو بپیچید. در یک قابلمه با 2 لیوان آب بچینید.
  • با برگ دلمه روی دلمه ها را بپوشانید و یک پیش دستی روی آن قرار دهید. سپس درب قابلمه را گذاشته، دلمه ها را روی حرارت ملایم اجاق گاز به مدت 1.5 تا 2 ساعت بپزید. نیم ساعت بعد از دم گذاشتن دلمه، مخلوط سرکه و شیره را روی دلمه برگ مو بریزید، تا طعم خوبی بگیرند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پنکیک روی گاز

نکات:

  • برای پیچیدن دلمه برگ مو روشهای مختلفی وجود دارد، که مرسوم ترین آنها بقچه ای و رولی است.
  • اگر برگهایی که استفاده می کنید، تازه باشند باید دو سه دقیقه  در آب جوش بجوشانید تا نرم شوند  و زمان پیچیدن دلمه برگ مو نشکنند.
  • اگر سرکه را در هنگام دم گذاشتن دلمه برگ مو اضافه کنید. باعث سفت شدن برگ ها می شود.
  • می توانید به جای سرکه از آبلیموی تازه نیز استفاده کنید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email