آموزش طرز تهیه خورش هویج خوشمزه و معروف تبریزی

آموزش طرز تهیه خورش هویج خوشمزه و معروف تبریزی

در این مطلب طرز تهیه یکی از پرطرفدارترین غذاهای آذربایجان شرقی به نام خورش هویج را برای شما در نظر گرفته ایم. پخت غذاهای محلی ایران، یکی از بهترین گزینه‌ها برای تدارک یک مهمانی فوق‌العاده به شمار می‌‌آیند. خورش هویج، خورشتی  است که قطعا شما را با طعم متفاوت خود، شگفت‌زده خواهد کرد. خورش هویج، یکی از انواع خورش‌های لذیذ ایرانی است که اصالت آن به شهر تبریز برمی‌گردد. این خورش را معمولا با نام‌های خورش هویج ترکی و خورش هویج تبریزی نیز می‌شناسند. طعم خورش هویج برخلاف تصور بسیاری از افراد شیرین نیست. در واقع، حضور آلو باعث می‌شود تا این خورش، طعمی ملس و خوشمزه داشته باشد.

در تبریز خورش هویج معمولا با زردک که شباهت زیادی به هویج دارد، تهیه می‌شود. اما به ‌دلیل عدم دسترسی به  زردک در بسیاری از شهرها، هویج جایگزین آن در این خورش شده است. این خورش را می‌توان با گوشت‌های سفید مانند گوشت مرغ یا گوشت بوقلمون نیز طبخ کرد. در ضمن، گیاه‌خواران هم می‌توانند نسخه گیاهی خورش هویج را درست کنند و از طعم آن، لذت ببرند.

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین اجاق گاز داتیس

مواد لازم:

  • گوشت گوسفندی خردشده خورشتی ⇐ ۴۰۰ گرم 
  • هویج درشت پوست‌کنده و خلالی خرد‌شده (حدود ۴۰۰ گرم) ⇐ ۴ عدد
  •  آلو بخارا یا آلو خورشتی (یا ۶ عدد لیمو امانی) ⇐ ۸ عدد 
  •   پیاز درشت پوست‌کنده و نگینی خردشده ⇐۱ عدد
  • آب ⇐ ۲ تا ۳ پیمانه 
  • رب گوجه‌فرنگی⇐ ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن سرخ‌کردنی⇐ به مقدار لازم
  • نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دم‌کرده غلیظ ⇐ به مقدار لازم
  • خلال پسته و زرشک ⇐ برای سرو
  • برنج زعفرانی و سالاد شیرازی ⇐ برای سرو

طرز تهیه خورش هویج تبریزی:

۱. ابتدا روغن سرخ کردنی را در یک قابلمه مناسب بریزید. آن را روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای خردشده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. پس از اینکه پیازها مقداری نرم شدند، به آن‌ها زردچوبه اضافه کنید. آن‌ها را هم بزنید تا کاملا یک‌دست شوند.

۲. گوشت‌های خردشده را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه و تفت دهید تا رنگ آن‌ها عوض شود. سپس ۲ تا ۳ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت کاملا بپزد.

۳. روغن سرخ کردنی را در یک ماهیتابه مناسب ریخته و روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس هویج‌های خلالی شده یک‌دست را داخل روغن بریزید و تفت دهید. اجازه دهید تا هویج‌ها کمی سرخ شوند. 

۴. آلوهای خورشتی را نیز پاک کنید و بشویید. پس از پخت کامل گوشت، آن‌ها را به‌همراه هویج‌های خلالی‌شده و رب گوجه‌فرنگی به گوشت و پیاز اضافه کنید. نمک و فلفل سیاه را برای مزه‌دار کردن خورش، طبق سلیقه خود به ترکیب مواد اضافه کنید.

۵. حرارت شعله گاز را کم کنید. اجازه دهید تا خورش هویج بپزد و کاملا جا بیفتد.

۶. در ۲۰ دقیقه آخر آماده‌شده خورش هویج، زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید. اگر طرفدار غذای ترش هستید، در این مرحله مقداری آبلیموی تازه به خورش اضافه کنید. سپس اجازه دهید تا مقداری از آب خورش تبخیر شود و خورش روغن بیندازد.

۷. خلال پسته و زرشک را در روغن تفت دهید و کنار بگذارید.

۸. خورش هویج را با خلال پسته و زرشک تفت داده‌شده تزئین و با برنج زعفرانی خوش عطر و سالاد شیرازی به سر میز بیاورید.

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین فر توکار داتیس

نکات مهم برای تهیه خورش هویج

  • اگر  به زردک دسترسی دارید، بهتر است از آن به‌جای هویج استفاده کنید.
  • سعی کنید تا هویج‌ها را به‌صورت یک‌دست خلالی کنید. اندازه مناسب هویج خلالی برای طبخ این خورش، کمی باریک‌تر از سیب‌زمینی سرخ‌کرده است.
  • هویج را به‌جای سرخ کردن، آب‌پز نکنید زیرا دراین‌صورت، طعم خورش هویج به‌سمت شیرینی می‌رود.
  • میزان زیبایی خورش شما به‌اندازه تفت‌دادن هویج‌ها بستگی دارد.
  • برای جلوگیری از له‌شدن هویج‌ها در هنگام سرخ کردن، می‌توانید یک قاشق غذاخوری آبلیمو به آن‌ها اضافه کنید.
  • اگر به غذاهای شیرین علاقه دارید، در ۱۰ دقیقه آخر ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری شکر به خورش اضافه کنید.
  • اگر طعم آلو را دوست ندارید، می‌توانید آن را از دستور پخت حذف کنید.
  • در برخی از شهرهای آذربایجان به ترکیب مواد خورش هویج، لپه هم اضافه می‌کنند. در این صورت باید لپه را جداگانه بپزید و همراه با هویج به ترکیب خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش روی شعله ملایم اجاق جا بیفتد.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email