آموزش طرز تهیه حلیم مرغ حرفه ای همراه با فوت و فن طبخ حلیم

آموزش طرز تهیه حلیم مرغ حرفه ای همراه با فوت و فن طبخ حلیم

حلیم از جمله غذاهای سنتی و خوشمزه و بسیار مقوی است که طرفداران زیادی دارد. بخصوص در ماه رمضان به دلیل مقوی بودن حلیم ، مصرف آن برای روزه داران بسیار بیشتر می شود. در این مقاله طرز تهیه حلیم مرغ حرفه ای همراه با فوت و فن طبخ حلیم را خواهید آموخت. پس با ما همراه باشید تا پختن و نوش جان کردن یک حلیم حرفه ای را از دست ندهید.

حلیم خانگی:

برای طبخ یک حلیم خوشمزه و یا نذری از گوشت  بخصوص گوسفندی و یا گوشت بوقلمون یا مرغ و گندم استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: اهمیت ترموکوبل در اجاق گاز و کارایی آن در امنیت آشپزخانه

مواد لازم:

  • گندم(ترجیحا پوست کنده) ⇐ 500 گرم
  • گوشت(ترجیحا بوقلمون) ⇐ 250گرم
  • پیاز⇐ یک عدد متوسط
  • آب ⇐ به مقدار لازم
  • نمک ⇐ به مقدار لازم(خیلی کم)
  • روغن حیوانی یا کره آب شده ⇐ به مقدار لازم
  •  شکر و دارچین⇐ به مقدار لازم برای تزیینات
  • کنجد در صورت دلخواه ⇐مقداری برای تزئین

طرز تهیه حلیم مرغ:

مرحله اول:

برای تهیه حلیم اولین کاری که باید بکنیم خیس دادن گندم به مدت 12 ساعت می باشد. گندم پوست کنده در همه سوپر مارکتها موجود است. ولی اگر در دسترس نداشتید می توانید از همان گندم با پوست نیز استفاده کرد. ولی باید در مراحل پخت که گندم پوست انداخت، پوستهای گندم را از قابلمه جدا کنید. این کار کمی خسته کننده و زمان بر است.

مرحله دوم:

بعد از اینکه گندم را حدود 12 ساعتی خیس دادیم، آب آن را خالی میکنیم. سپس همراه 18 لیوان آب داخل قابلمه بزرگی میریزیم و روی حرارت اجاق گاز می گذاریم تا به جوش بیاید.  در حین جوشیدن کف های روی آن را با قاشق حتما بگیرید تا باعث سیاه شدن حلیم نشود. بعد جوش آمدن آب ، اندازه شعله گاز را کم کنید و در قابلمه را ببندید و بگذارید تا گندم خوب بپزد.

مرحله سوم طبخ:

در این فاصله مرغ را با یک عدد پیاز که به دو تا 3 قسمت خرد شده به همراه دو لیوان آب در قابلمه ای دیگر ریخته و روی حرارت زیاد میگذاریم تا بجوشد. بعد از جوشیدن میگذاریم روی شعله ملایم که کاملا بپزد. برای پخته شدن مرغ حداکثر یک ساعت زمان لازم است. البته وقتی مرغ نیم پز شد میتوانید مقداری نمک به آن اضافه کنید تا مزه دار شود. بعد از آنکه پخت. گوشت مرغ پخته شده را هم ریش ریش کنید. 

مرحله چهارم:

گندم را در حین پخت هر از گاهی هم بزنید تا ته نگیرد و بعد از 4 ساعت آن را از روی حرارت اجاق بر دارید.  وقتی کمی  از حرارت افتاد با گوشت کوب برقی و یا داخل مخلوط کن خوب له کنید تا به شکل پوره شود. در غیر این صورت آنقدر هم بزنید تا صاف و یکدست شود.

مرحله پنجم:

حالا آب مرغ را از صافی رد کنید و به همراه مرغ  ریش شده داخل گندم له شده بریزید . مجددا  مواد را به مدت 15 دقیقه با گوشتکوب بکوبید. حتما دقت کنید که به هیچ وجه برای له کردن گوشت در حلیم از روش چرخ کردن و یا میکس کردن در غذا ساز استفاده نکنید. مقداری نمک داخل آن بریزید و اجازه دهید حلیم نیم ساعت دیگر هم روی حرارت ملایم گاز بپزد. وقتی خوب قوام آمد و به اصطلاح کشدار شد آن را از روی حرارت برداشته و در ظرف مورد نظرتان بکشید.  در زمان سرو کردن روی آن روغن حیوانی یا کره آب شده ریخته و با دارچین ، شکر و کنجد تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: اهمیت انتخاب درست اجاق گاز برای آشپزخانه

فوت و فن پخت یک حلیم گندم خوشمزه خانگی:

حلیم به دلیل داشتن گندم و گوشت از خواص بالایی برخوردار است. گندم موجود در حلیم منبع روی، آهن، منیزیم و نیاسین است.  اگر از گندم سبوسدار استفاده شود برای درمان بسیاری از بیماری های گوارشی نیز موثر خواهد بود. اما برای پختن آن نیاز به دانستن نکات مهم و فوت و فن خاص است. در ادامه با این فوت های کوزه گری بیشتر آشنا می شوید.

ظاهر زیبای حلیم:

حلیم هر چقدر بیشتر روی شعله  اجاق بماند و با حرارت کم چندین ساعت بپزد، هم خوشمزه تر می شود و هم ظاهر زیباتری هنگام سرو پیدا می کند.

استفاده از دارچین:

حین پخت می توانید یک عدد چوب دارچین به مواد اضافه کنید و بعد از پخت چوب را خارج کنید.

زودتر پختن حلیم:

برای کاهش زمان طبخ حلیم خانگی توصیه می شود از بلغور گندم استفاده کنید.

ریختن گندم در غذاساز:

برای له کردن گندم در حلیم حتما از گوشت کوب و یا غذاساز یا مخلوط کن استفاده کنید تا گندم کاملا صاف و یکدست شود.

کش آمدن:

هر چه بیشتر حلیم را بکوبید بیشتر کش خواهد آمد. برای تهیه حلیم خانگی اگر از گوشت دنده گوسفندی تازه با استخوان و در کنار آن گوشت سردست و سرسینه بسیار عالی میشود.  در اینصورت موقع کوبیده شدن باعث کش آمدن آن میشود.

 فقط گوشت حلیم را خرد نکنید، زیرا خرد کردن گوشت باعث کوتاه شدن رشته های آن شده و مانع کش آمدن آن می شود. 

تاثیر گندم در زمان طبخ:

مقدار گندم هر قدر بیشتر باشد باید زمان پخت بیشتری را در نظر بگیریم.

جایگزین شکر برای سرو:

استفاده از شکر کاملا اختیاری بوده و افراد بسته به ذائقه خود می توانند از شکر یا نمک برای سرو حلیم استفاده کنند.

 یک فن جالب در دستور تهیه حلیم:

اضافه کردن شیر به حلیم یک فوت آشپزی در دستور پخت آن است. بعد از پختن و جا افتادن مخلوط گندم و گوشت و در حالی که هنوز قابلمه روی حرارت ملایم است می توانید به آن مقداری شیر اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدهید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email