جوجه کباب لاری

آموزش طرز تهیه جوجه کباب لاری

در این مطلب ما طرز تهیه جوجه کباب لاری را برای شما در نظر گرفته ایم. کباب لاری به ویژه در جنوب ایران، جنوب فارس و لارستان دارای شهرت و محبوبیت زیادی است. این کباب به جهت بو و طعم مناسب، طرفداران زیادی دارد.

کباب ماست لاری که به آن کنجه کباب هم می‌گویند یکی از خوش خوراک‌ترین کباب‌های ایرانی است. این کباب  هم با گوشت مرغ و هم گوسفند تهیه می‌شود.

گوشت کباب لاری قبل از تهیه، در ماست خوابانده می‌شود و طعمی ترش و متفاوت از چنجه دارد.‏ 

طعم دار کردن مرغ به روش جوجه کباب لاری با انواع طعم دهنده های قوی انجام می شود. این روش باعث می شود جوجه کباب در پایان پخت طعم بسیار لذیذی داشته باشد.

در این روش گوشت مرغ با موادی مانند پیاز ، ماست پر چرب ، تخم گشنیز ، پودر پاپریکا ، روغن زیتون و لیمو ترش طعم دار می شود. برای طلایی شدن رنگ جوجه کباب لاری از زعفران دم کرده یا رنگ غذا استفاده می شود.

با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر جوجه کباب لاری تهیه نمایید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم بنمایید. با آموزش آشپزی جوجه کباب لاری با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: معرفی جدیدترین اجاق گاز داتیس

مواد لازم:

  • پیاز متوسط ⇐۲ عدد
  • مرغ متوسط ⇐۱ عدد
  • لیمو ترش تازه ⇐ ۳ عدد
  • ماست پر چرب ⇐ ۱ لیوان بزرگ
  • پودر پاپریکا ⇐ ۱ قاشق چایخوری
  • تخم گشنیز⇐ ۱ قاشق چایخوری
  • روغن زیتون ⇐۴ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل قرمز⇐ به اندازه کافی
  • زعفران دم کرده ⇐۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه جوجه کباب لاری:

برای تهیه جوجه کباب لاری خانگی ابتدا مرغ را پاک کرده و مرغ را به اندازه جوجه کبابی خرد نمایید. یک کاسه بزرگ انتخاب کنید. سپس پیاز ها را به صورت حلقه ای یا خلالی خرد کنید و  داخل کاسه بریزید. در ادامه آب لیمو ترش ها را بگیرید و به کاسه اضافه کنید.

در صورتی که لیمو ترش ندارید از آبلیمو استفاده کنید. در مرحله بعد تخم گشنیزها را خرد کنید. سپس به همراه روغن زیتون ، ماست ، زعفران دم کرده ، پاپریکا ، فلفل قرمز و مقداری نمک به کاسه اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط و بعد گوشت مرغ را اضافه کنید.

 به خوبی مواد را با دست زیر و رو کرده تا مواد به تمام قسمت های گوشت مرغ برسند. در مرحله بعدی یک سلفون روی درب کاسه بکشید. آنرا به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت مرغ استراحت کند و طعم دار شود.پس از گذشت این زمان کاسه را از یخچال خارج کنید. 

در این مرحله سه روش برای پخت جوجه کباب لاری پیش رو دارید. یک روش تهیه جوجه کباب در ماهیتابه  و روش دوم تهیه جوجه کباب در فر و روش سوم تهیه جوجه کباب روی منقل می باشد. ما آموزش دو روش در ماهیتابه روی اجاق گاز و منقل خواهیم پرداخت. 

بیشتر بخوانید: دانستنی های مهم اجاق گازها چه می باشد؟

روش پخت جوجه کباب لاری در تابه: 

روش جوجه کباب در ماهیتابه بسیار سالم تر است. زیرا دیگر خبری از خطرها و ضررهای سوخت فسیلی نیست. در این روش نیاز به سیخ چوبی خواهد داشت. 

قبل از سیخ کردن مرغ ، خرده های پیاز را از روی قطعات مرغ جدا نمایید. در ادامه جوجه ها را سیخ کنید. پس از اینکه سیخ کردن جوجه ها به اتمام رسید منقل را آماده کنید. کافیست جوجه ها را در سیخ چوبی قرار دهید. سپس یک تابه مناسب روی حرارت اجاق قرار دهید و آنرا با روغن کمی چرب کنید. بعد جوجه ها را در آن بچینید تا سرخ شوند.

روش پخت جوجه کباب لاری در منقل:

 در روش پخت جوجه کباب در منقل نیزباید ابتدا خرده های پیاز را از روی قطعات مرغ جدا نمایید. بعد جوجه ها را سیخ بزنید.  برای اینکه سیخ ها را روی منقل بچینید حتما باید ذغال ها به صورت یکدست روشن شده باشند. زیرا ذغال های خام به دلیل وجود دی اکسید کربن برای سلامتی مضر هستند. قبل از قرار دادن سیخ ها روی منقل نمک جوجه ها را تست کنید. در صورت نیاز کمی نمک بزنید.

سپس سیخ ها را روی منقل بچینید و به صورت متداوم آنها را بچرخانید تا به صورت یکدست کباب شوند. پس از اینکه جوجه کباب آماده شد آنرا به همراه برنج یا نان ، فلفل کبابی و گوجه کبابی سرو کنید.

نکات :

خرد کردن پیاز

به هیچ وجه پیاز را به صورت ریز یا رنده شده به مواد اضافه نکنید. زیرا این کار باعث می شود هنگام کباب کردن جوجه ها قطعات ریز پیاز سریع بسوزند. در اینصورت طعم جوجه کباب را خراب می شود. به همین دلیل حتما پیازها را به صورت خلالی یا حلقه ای درشت خرد کنید.

اضافه کردن روغن مایع به مواد جوجه مزه ی جوجه کباب لاری را دو چندان می کند.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email