آموزش طرز تهیه بورک اسفناج وپنیر

 در این مطلب طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر را یاد میگیریم , بورک های ترکیه‌ای با خمیر یوفکا تهیه می‌شوند. داخل خمیر یوفکا را طبق سلیقه خودتان با هر نوع موادی میتوانید پر کنید.از پر طرفدار‌ترین بورک ها میتوان به بورک گوشت اشاره کرد، اما برای اینکه یک پیش غذا و یا میان وعده سبک و سالم تری داشته باشیم، بورک سبزیجات و یا بورک اسفناج ترکیه‌ای انتخاب‌های بسیار مناسبی می‌باشند. اسفناج یکی از سبزیجات های پر خاصیت است که دارای آهن فراوانی میباشد. پس حضور اسفناج در رژیم غذایی هر فرد به خصوص کودکان، یک توصیه مهم است. یکی از روش‌هایی که شاید کودکان را به خوردن اسفناج تشویق کند، تهیه بورک اسفناج با پنیر است. البته استفاده از پنیر هم سلیقه‌ای می‌باشد، اما قطعا پنیر طعم دلپذیر تری به بورک می‌دهد.

مواد لازم بری تهیه بورک اسفناج و پنیر

خمیر یوفکا : ۱ بسته

اسفناج تازه : ۵۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد

سیر :۲ حبه

پنیر خامه‌ای : ۳ قاشق غذاخوری

پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا :  به مقدار لازم

زردچوبه : به مقدار لازم

شیر: ۱ پیمانه

روغن یا کره:  به مقدار لازم

زعفران دم کرده : ۲ قاشق غذاخوری

کنجد یا سیاه دانه: به مقدار لازم

نمک و فلفل : به مقدار لازم

 

طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر

مرحله اول:

در طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر ابتدا اسفناج تهیه کرده و آنها  را پاک کرده و برگ های اسفناج را به خوبی بشویید،سپس نصف لیوان آب درون قابلمه‌ای بریزید روی حرارت ملایم اجاق گاز داتیس قرار دهید تا پخته شده و آب اسفناج کشیده شود (توجه داشته باشید که اسفناج پس از پخته شدن کم حجم میشود).

مرحله دوم:

پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد کنید. سیر‌ها را رنده کرده و یا بسیار ریز خرد کنید تا ترجیحا زیر دندان احساس نشود. در تابه‌ای کمی روغن مایع یا کره و یا روغن زیتون بریزید، روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز نگینی شده را درون تابه بریزید، تفت دهید تا پیاز کمی تغییر رنگ داده و سبک شود. سپس سیر رنده شده را اصافه کنید و تفت دهید. به مخلوط پیاز و سیر، به مقدار لازم زردچوبه اضافه کنید.

مرحله سوم:

اسفناج را که قبالا پخته بودید به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید، تفت دهید. توجه داشته باشید که حرارت باید پایین  باشد. سپس پنیر خامه‌ای (میتوانید اضافه نکنید) را به اسفناج اضافه کرده و مخلوط کنید. سپس نمک و در صورت تمایل کمی پنیر پیتزا و یا موزارلا بریزید. هم بزنید تا پنیر با مواد خوب مخلوط شود؛ و بلافاصله تابه را از روی حرارت بردارید تا پنیر نسوزد. کنار قرار دهید تا کمی خنک شود.

مرحله چهارم:

در ظرفی شیر، روغن یا کره و زعفران دم کرده را مخلوط کنید. خمیر یوفکا را روی سطح صافی پهن کرده و از مخلوط شیر و روغن و زعفران  که حاضر کرده اید روی خمیربا برس بمالید. (مرطوب کردن سطح خمیر باعث می‌شود تا خمیر یوفکا در حین رول کردن پاره نشود)

بیشتر بخوانید : آموزش طرز تهیه پیتزا گوشت و پیاز

مرحله پنجم:

در این مرحله از طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر با قاشق مقداری از مواد داخل بورک را روی خمیر قرار دهید. می‌توانید کمی پنیر موزارلا و یا پنیر پیتزا را در این مرحله روی مواد بریزید. حالا گوشه‌های خمیر را به داخل تا کرده و از همان سمتی که مواد را ریخته اید رول کنید. می‌توانید برای ایجاد چسبندگی، میان هر رول را از مخلوط شیر برس کنید. در نهایت روی سطح بورک‌های آماده شده را به مخلوط کره و زعفران دم کرده آغشته کنید. تا در زمان پخت سطح بورک اسفناج طلایی و خوش رنگ شود. می‌توانید کمی کنجد و یا سیاه دانه را به روی بورک‌ها بپاشید.


مرحله ششم:

بورک‌ها را درون ظرف پیرکس و یا سینی فر داتیس قرار دهید. (می توانید کف ظرف را چرب کرده و کاغذ روغنی قرار دهید تا خمیر بورک‌ها به ظرف نچسبد.) حالا ظرف را درون فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید و اجازه دهید برای ۲۰ الی ۳۰ دقیقه پخته شود. می‌توانید برای ۲ الی ۵ دقیقه، حالت گریل فر را روشن کنید تا سطح بورک‌ها طلایی و برشته شود. (فر را حتما از قبل گرم کنید) زمان پخت بستگی به فر و تنظیمات آن دارد؛ و می‌تواند تا ۱ ساعت نیز طول بکشد.بورک اسفناج شما آماده است و میتوانید با انواع سس آنرا سرو کنید.

نوش جان

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email