آموزش طرز تهیه باقلا پلو مجلسی با نکات مهم

آموزش طرز تهیه باقلا پلو مجلسی با نکات مهم

باقلا پلو یکی از انواع پلوهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که در کنار گوشت و مرغ صرف میشود  و تهیه آن با برنج محلی عطر و طعمی بیاد ماندنی دارد. باقلا پلو یا در بیان عامیانه تر باقلای ‌پلو، یکی از انواع پلو ها ی مجلسی ایرانی است. که معمولاً در جشن‌ ها و مهمانی‌ ها از آن استفاده می‌ شود. البته در مهمانی ها آن را با گوشت بر سر سفره می‌ آورند که به آن « باقلا ‌پلو با گوشت » می ‌گویند. باقلا ‌پلو با گوشت بهتر است که با گوشت گوساله همراه باشد تا تکه های گوشت شکل خود را از دست ندهند. اما با مرغ یا گوشت گوسفندی یا بره نیز آن را میل می‌ کنند.  این غذا با مشخصاتی که تهیه می‌ شود. مُختص کشور ایران است. 

دستور پخت تهیه باقلا پلو مجلسی و خوشمزه:

بیشتر بخوانید: آشنایی با ویژگی های اجاق گاز خوب

مواد لازم جهت تهیه باقلا پلو:

  • برنج ⇐ ۳ پیمانه
  • باقلا سبز ( باقلا مازندرانی ) ⇐۴۰۰ گرم
  • شوید تازه ⇐ ۱٫۵ پیمانه
  • زعفران ساییده ⇐ به میزان لازم
  • دارچین ⇐۱ قاشق چایخوری
  • نمک ⇐ به میزان لازم
  • روغن⇐ ۱ قاشق غذاخوری
  • کره ⇐۱ قاشق

طرز تهیه باقلا پلو مجلسی:

مرحله اول:

برای تهیه باقلا پلوی به روش سنتی اگر از باقلای تازه استفاده میکنید حتما پوسته نازک روشن آن را جدا کنید.  اگر هم از باقلای خشک استفاده می کنید آن را در آب گرم خیس نمایید تا نرم شود. سپس پوست آن را بگیرید.

درصورتی که از باقلا خشک استفاده میکنید لازم است حتما بعد از اینکه پوست آن را کندید چند دقیقه در آب جوش بپزید تا کمی نرم شود.  بعد از نرم شدن آن را آبکش کنید و مقداری آب سرد روی آن بریزید تا خنک شود.

شوید تازه را همراه با باقلای پوست کنده تفت داده و به آن نمک و فلفل و دارچین اضافه مینماییم.

مرحله دوم:

برای تهیه برنج را از قبل برای دو ساعت بخیسانید.

بعد قابلمه برنج را روی حرارت اجاق گذاشته، چند دقیقه صبر کنید تا آب برنج به جوش بیاید. سپس یکی، دوبار آهسته آن را به ‌هم بزنید و چند لحظه منتظر بمانید تا مغز برنج کمی نرم شود. برای امتحان کردن برنج در این مرحله، یک دانه برنج را با نوک انگشت له کنید. اگر مغز آن زبر و خشک نبود می توانید آن را آبکش کنید.

در این مرحله، برنج را در آبکش بریزید تا آب آن خارج شود. 

مرحله سوم:

مقداری مخلوط کره و روغن و زعفران را ته قابلمه از قبل داغ شده میریزیم و ته دیگ دلخواه خود را بگذارید. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید مواد باقلا پلو را لابه لای برنج ریخته و کم کم به قابلمه انتقال بدهید.

برای پنج دقیقه شعله اجاق را زیاد کنید بعد حرارت گاز را کم کنید. اجازه دهید تا  به مدت ۴۰ دقیقه برنج دم بکشد. اگر برنج خشک بود میتوانید کمی کره داغ کنید و روی آن بریزید. برای تزیین روی برنج هم میتوانید مقداری از برنج را با زعفران دم کرده مخلوط کنید و روی برنج بکشید. در کنار مرغ یا گوشت پخته شده میل کنید.

بیشتر بخوانید: چگونه یک اجاق ارزان با کیفیت انتخاب کنیم؟

نکات طلایی:

  • اگر به شوید تازه دسترسی ندارید میتوانید از شوید خشک استفاده کنید.
  • اگر از باقلای خشک استفاده میکنید حتما از قبل در آب خیس کنید .
  • در زمان سرو حتما مقداری از برنج را با زعفران دم شده مخلوط نمایید. عطر و طعم فوق العاده ای دارد .
  • برای هر پیمانه برنج خشک حدوداً نصف پیمانه ( یا کمی بیشتر از نصف ) باقلا نیاز دارید
  • باقلا پلو را می توانید در کنار مرغ مجلسی ، ماهیچه و گردن پخته شده سرو نمایید.
  • سعی کنید همیشه از باقلا هایی استفاده کنید که تازه و پوست آنها سبز باشد زیرا ماندن باقلای به مدت طولانی در فریزر طعم و رنگ  آن را تغییر میدهد.
  • به ازای هر پیمانه برنج نصف پیمانه باقلا استفاده کنید.
  • باقلای پلو را علاوه بر گوشت مرغ با گوشت بوقلمون، گوشت  گردن و ماهیچه و نیز برخی شهر ها با ماهی هم می خورند.
  • باقلا را قبل از اضافه کردن به برنج 5 تا 6 دقیقه قبل در آب جوش قرار دهید تا نرم شود و بعد به همراه دم کشیدن کامل برنج، باقلا ها نیز پخته میشود.
  • در هنگام جوشیدن باقلا ها در آب، کفی هایی را که روی آن مینشیند بردارید تا رنگ باقلا خوش رنگ تر بماند.
  • از خرید و پخت باقلا های دیر پز خودداری کنید.
  • بهترین و مناسب ترین سبزی باقلا پلو شوید است که بهتر است از نوع تازه آن استفاده کنید.
  • اگر هنگام دم کشیدن باقلای پلو، یک شاخه سیر تازه در میان آن قرار دهید عطر آن بی نظیر میشود.

فواید بی نظیر باقلا:

باقلا یکی از منابع عالی فیبر و پروتئین به حساب می آید.  مصرف آن همراه با برنج، تمامی پروتئین ها و ‌اسیدهای آمینه ضروری بدن را تامین می کند.

کلسیم و پتاسیم موجود در باقلا از بروز پوکی استخوان جلوگیری کرده و به کنترل فشار خون بالا کمک می کند. این دانه همچنین سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین B و اسیدفولیک است. بنابراین برای رفع کم خونی هم مفید است البته به شرطی که نسبت به آن حساسیت نداشته باشید.

بهتر است بدانید که باقلای تازه طبع سرد و‌ تر و باقلای خشک طبع سرد و خشک دارد. گل آن نیز طبع گرم دارد. ارزش غذایی باقلای خشک شده نیز بیشتر از باقلای تازه است اما ویتامین C باقلای تازه بیشتر است.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email