طرز تهیه آش شله مشهدی

آموزش طرز تهیه آش شله مشهدی

در این مطلب طرز تهیه آش شله مشهدی را آموزش میدهیم.آش شله مشهدی مشهورترین غذا وآش نذری مشهدی‌ها در ماه محرم است که به جز آن در سایر روزهای سال هم پخته می‌شود وبسیارمحبوب و پرطرفدار است. این آش  ترکیب جذاب و جالبی دارد. یک پیاله آش که روی آن چند قاشق قیمه ریخته شده است، عجیب اما بسیار خوشمزه است اگر چه خود مشهدی‌ها بیشتر شله مشهدی را در مغازه‌های آش و حلیم فروشی می‌خورند و در روزهای عادی به ندرت آن را در خانه درست می‌کنند اما اگر مشهدی نیستید بد نیست طرز تهیه شله مشهدی را به عنوان مشهورترین غذای مشهدی‌ها و یک غذای نونی خوشمزه برای ناهار و شام بیاموزید.

مواد لازم در طرز تهیه آش شله مشهدی

  • لوبیا سفید : یک لیوان
  • لوبیا چیتی : یک لیوان
  • نخود : یک لیوان
  • عدس : یک لیوان
  • گوشت گوساله یا گوسفند : 500 گرم
  • بلغور گندم : سه لیوان
  • برنج نیم دانه : یک لیوان
  • پیاز : سه عدد
  • پودر جوز هندی :  نصف قاشق مربا خوری
  • دارچین :  نصف قاشق مربا خوری
  • روغن مایع :  به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه : به میزان لازم

طرز تهیه آش شله مشهدی

  • مرحله اول
در طرز تهیه آش شله مشهدی ابتدا حبوبات شامل نخود، لوبیا سفید و لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ آن ها از بین برود. گوشت را با یک عدد پیاز خرد شده و مقداری زردچوبه و مقداری آب بگذارید تا بپزد.
  • مرحله دوم

بعد از نزدیک دو ساعت که گوشت پخت، آن را در آورده و بعد از این که سرد شد با دست آن را ریش ریش کنید. حبوباتی که از قبل خیس کرده بودید را شعله اجاق گاز داتیس بگذارید تا بپزد.عدس را نیز به همراه حبوبات دیگر در قابلمه بریزید تا پخته شود.

  • مرحله سوم

بعد از پخت حبوبات آن ها را با گوشت کوب له کرده و به گوشت ریش ریش شده اضافه کنید. بلغور گندم را نیز از قبل خیس کنید و همراه با برنج نیم دانه ای که از قبل شسته و خیس کرده بودید به مخلوط گوشت و حبوبات اضافه کنید.

بیشتر بخوانید : آموزش طرز تهیه مربا پوست هندوانه

  • مرحله چهارم

مقداری آب به این مواد اضافه کرده و شعله را کم کنید و اجازه دهید تا برنج و بلغور گندم پخته شود. در این هنگام باید آش را دائم هم بزنید تا هم آش شله شما ته نگیرد و هم آش کش دار شود. هم زدن را تا زمانی که آش به جوش آمد ادامه دهید و سپس اجازه دهید تا آش شله با حرارت ملایم جا بیفتد.

  • مرحله پنجم

آش را هر از گاهی هم بزنید و حواستان به ته گرفتن آش باشد. دارچین، نمک، فلفل و جوز هندی را در این مرحله به آش اضافه کنید. درب قابلمه را نبندید تا آش حالت کشداری پیدا کند. آش شله مشهدی شما آماده است نوش جان.

نکاتی در طرز تهیه آش شله مشهدی

  • در آش شله می توانید از ماش هم استفاده کنید.
  • هم زدن در پخت آش شله اهمیت زیادی دارد. زمانی که برنج و بلغور گندم را اضافه می کنید آش شله شما ممکن است ته بگیرد، پس هم زدن آش شله را فراموش نکنید تا یک آش شله با کیفیت بالا داشته باشید.
  • اگر در اواسط پخت احساس کردید که آش شله شما خیلی غلیظ شده و نیاز به آب دارد مقداری آب جوش را کم کم به آش اضافه کنید تا به غلظت مورد نظر برسید.
  • در تهیه آش شله می توانید مقداری دنبه گوسفند را چرخ کنید و به همراه گوشت به غذا اضافه کنید.
  • اگر در پخت آش شله از گوشت دنده یا گردن گوسفند استفاده کنید طعم لذیذتری خواهد داشت و هم چنین آش شله حالت کش دار تری پیدا خواهد کرد.
  • حتما در پخت آش شله از قابلمه بزرگی استفاده کنید. چون با اضافه کردن برنج و بلغور گندم آش حجم بیشتری پیدا می کند و نیاز به جای بزرگتری دارد.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email