طرز تهیه آش سبزی شیرازی

آموزش طرز تهیه آش سبزی شیرازی

در این مطلب طرز تهیه آش سبزی شیرازی را آموزش میدهیم.آش سبزی شیرازی یکی از مشهورترین و خوشمزه‌ترین انواع آش سنتی شهر شیراز است. در این آش از گوشت گوسفندی، سبزی تره و ترخون و انواع حبوبات استفاده می‌شود و جزو آش‌های سنگین ولی بسیار مقوی و مفید به شمار می‌رود. معمولا آش سبزی به دلیل وقت‌گیر بودن، کمتر در خانه‌ها تهیه می‌شود و مردم این آش خوشمزه را به صورت حاضری از مغازه‌های آش و حلیم تهیه می‌کنند و به عنوان صبحانه همراه با نان میل می‌کنند.همچنین میتوانید می توانید در وعده های نهار، شام و پیش غذا سرو کنید.

مواد لازم در طرز تهیه آش سبزی شیرازی

  • گوشت سردست گوسفندی با استخوان : 500 گرم
  • سبزی (تره، ترخان، شوید) : 400 گرم
  • نخود : 100 گرم
  • عدس : 100 گرم
  • لوبیا قرمز : 100 گرم
  • برنج نیم دانه : 100 گرم
  • پیاز : یک عدد
  • پیاز داغ  : سه قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه و فلفل قرمز : به میزان لازم
  • ترخان خشک  : دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه آش سبزی شیرازی

  • مرحله اول

در این مرحله از طرز تهیه آش سبزی شیرازی ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس می کنیم.آب حبوبات را خالی کرده و دو مرتبه آب تازه روی آنها می ریزیم و با کمی نمک روی حرارت قرار می دهیم تا بپزند.در مرحله دوم گوشت را در یک قابلمه دیگر با یک عدد پیاز و کمی زردچوبه و فلفل قرمز و یک لیتر آب روی حرارت اجاق گاز داتیس قرار می‌دهیم تا گوشت نیز بپزد.

  • مرحله دوم

 برنج را نیز جداگانه می‌پزیم سپس سبزی‌ها را پس از پاک کردن خرد می‌کنیم و کاملاً تفت می‌دهیم تا بپزند. پس از اینکه حبوبات کاملاً پخت، آنها را به برنج پخته و سبزی‌ها اضافه می‌کنیم.

  • مرحله سوم

در این مرحله بعد از گذشت زمان و هنگامی که گوشت کاملاً پخت، آن را از قابلمه در می‌آوریم و استخوان آن را جدا می‌کنیم و گوشت آن را می‌کوبیم و به همراه آبش به آش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم چند جوش بزند این کار باعث میشود طعم گوشت کاملا در آش احساس شود.

بیشتر بخوانید : آموزش طرز تهیه آش شله مشهدی

  • مرحله چهارم

در یک قابلمه کوچک کمی روغن را داغ می‌کنیم و نیمی از پیاز داغ را به همراه کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت می‌دهیم تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و آن را داغ در آش در حال جوشیدن می‌ریزیم.ترخان را نیز خیس می‌کنیم و خرد می‌کنیم و به آش اضافه می‌کنیم. یک سوم از آش را در ظرف دیگری می‌ریزیم و آن را کاملاً می‌کوبیم و سپس به آش اضافه می‌کنیم.

  • مرحله پنجم

پس از چند جوش آش کاملاً جا می‌افتد و می‌توان آش سبزی شیرازی را که کاملا آماده شده را در ظرف مناسب کشید و با پیاز داغ تزئین کنید و نوش جان کنید.

نکاتی در طرز تهیه آش سبزی شیرازی

  • بهترین گوشت برای تهیه آش شیرازی، گوشت دنده یا گردن است. اما از سردست هم می‌توانید استفاده کنید.
  • گوشت آش باید آنقدر بپزد که تنها با حرکت قاشق تکه تکه شود.
  • حبوبات و برنج این آش را از شب قبل بخیسانید.
  • گوشت را با گوشت‌کوب دستی بکوبید و از ریش ریش کردن آن با دست یا خرد کردنش با گوشت‌کوب برقی پرهیز کنید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email