آموزش طرز تهیه آش دوغ مازندرانی ( دوغ قلیه ) با طعمی ماندگار

آموزش طرز تهیه آش دوغ مازندرانی ( دوغ قلیه ) با طعمی ماندگار

در این مطلب با طرز تهیه آش دوغ مازندرانی آشنا می شوید. آش دوغ  یکی از غذاهای پرطرفدار محلی ایرانیان است که در اکثر شهرهای ایران طبخ می شود ولی معروف ترین آش دوغ را به سرعین اردبیل نسبت می دهند. این آش یک غذای محلی است که به عنوان پیش غذا نیز سرو می شود و در شمال به روش خاصی طبخ می گردد.

آش دوغ ( دوغ قلیه ) از غذاهای خوشمزه و خوش طعم مازندارنی است که امتحان یکبار این آش شما را برای دفعات بعد وادار به  فراگیری نحوه پخت این آش می کند. طرز تهیه این آش بسیار آسان است.  شما به راحتی می توانید در داخل خانه خودتان این آش را تهیه و میل کنید.

دستور پخت آش دوغ مازندرانی ( دوغ قلیه ) و خواص آن با طعمی ماندگار:

در طبخ آش دوغ مازندرانی غالبا از حبوبات، سبزی، برنج،  دوغ، و … استفاده می شود. بنابراین غذایی پرکالری است و می توان از آن به عنوان یک وعده غذایی کامل استفاده کرد.  حبوبات استفاده شده در این غذا شامل پروتئین گیاهی، کربوهیدرات و مواد معدنی است و به علت چربی کمی که دارد برای بدن مفید است.  سبزی آش دوغ شامل سبزیجات معطری مانند نعنا است که ضد نفخ، ضد اسپاسم و ضد درد است.  در کل سبزی ها در تقویت حافظه نقش مهمی دارند. ماست مورد استفاده در آش دوغ برای تامین کلسیم بدن بسیار مفید است. از طرفی استفاده از ماست از بروز مشکلات روده ای مانند سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند.

حتما با این مقدمه  به فواید حیرت انگیز این غذای خوشمزه پی بردید و قصد دارید از آن به عنوان یک غذای گرم در فصل زمستان استفاده کنید. پس با ما همراه باشید تا با طبخ آش دوغ شمالی که فوت و فن های خاصی  دارد آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: فاکتورهای مهم و دارای اهمیت در خرید آون توستر

مواد لازم:

  • دوغ محلی⇐ 1 کیلو
  • آب⇐ 1 و 1/2 کیلو
  •  لوبیا سبز⇐ 350 گرم
  • باقلا سبز⇐ 200 گرم
  • برنج نیم دانه⇐ 1 استکان کوچک
  • چغندر⇐ 300 گرم
  • سیب زمینی⇐ 350 گرم 
  • کدو حلوایی⇐ 2 عدد کدو سبز یا 350 گرم
  • برگ چغندر⇐ 300 گرم 
  • گشنیز⇐ 300 گرم
  •  سیر چرخ شده⇐ 2 قاشق پلوخوری
  • آرد گندم⇐ 2 قاشق پلوخوری
  • نمک ⇐ به مقدار نیاز
طرز تهیه آش دوغ مازندرانی یا دوغ قلیه:
 
چغندر، سیب زمینی، کدو، لوبیا سبز‌ را به اندازه دلخواه خرد کنید.

برنج نیم دانه را شسته و با چغندر و آب  روی اجاق گاز میگذاریم تا بپزد. بعد از اینکه چغندر نیم پز شد باقلا سبز و لوبیا سبز را به آن اضافه میکنیم.

بعد از اینکه لوبیا و باقلا نیم پز شدن سیب زمینی، کدو، برگ چغندر خرد شده  را به آن اضافه میکنیم.

بعد از پختن کلیه مواد، گشنیز خرد شده و سیر چرخ شده و نمک و آرد (آرد رو در یک لیوان آب حل کنید) و دوغ را با هم به آن اضافه کنید و تا زمانی که آش جوش نیامده مدام آن را هم بزنید.

بعد از اینکه آش جوش اومد و به غلظت مورد نظر رسید، شعله اجاق گاز را خاموش کنید. معمولا 5 دقیقه زمان برای به غلظت رسیدن آش کافیست. به همین راحتی آش دوغ مازندرانی شما آماده است. 

اگر لوبیا سبز و باقلا سبز در دسترس ندارید میتوانید از لوبیا چیتی و باقلا خشک استفاده کنید. در این صورت لوبیاها را چند ساعت قبل باید در آب بخیسانید و حتما خود چغندر هم اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین اجاق گاز ایرانی چیست و چه خصوصیاتی دارد؟

نکاتی در رابطه با طبخ آش دوغ مازندرانی:

  • استفاده ازگوشت چرخکرده قلقلی شده یا بع عبارتی کوفته ریزه های کوچک خالی از لطف نیست.
  • از دوغ گازدار، دوغ خیلی شیرین، یا دوغ خیلی ترش برای آش دوغ استفاده نکنید.
  • چون باید مرتب آش را به هم بزنید بهتر است از قابلمه تفلون برای طبخ آش استفاده نشود.
  • برای طبخ آش دوغ از برنج ایرانی استفاده کنید که عطر و بوی بهتری دارد و در خوشمزه شدن آش نقش زیادی دارد.
  • استفاده از تخم مرغ و هم زدن مداوم آش برای اینکه دوغ نبرد، توصیه می گردد.
  • آش دوغ، نسبت به آش های دیگر رقیق تر است و نباید خیلی غلیظ شود.
  • برای کنترل سردی دوغ می توانید از فلفل بیشتری استفاده کنید.
  • افرادی با رژیم غذایی کم کالری و کسانی که چربی خون بالایی دارند، بهتر است از دوغ کم چرب برای طبخ آش استفاده کنند.
  • از آنجا که آش دوغ مازندرانی خیلی پر کالری است آن را با نان استفاده نکنید.
  • از آنجا که سیر پتاسیم بالایی دارد، افرادی که فشار خون بالایی دارند بهتر است از سیر بیشتر و دوغ کم نمک تر در طبخ آش استفاده کنند.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email