آشنایی با غذاهای مناسب برای بیماران کرونایی

آشنایی با غذاهای مناسب برای بیماران کرونایی و دوران نقاهت بیماری

آشنایی با غذاهای مناسب برای بیماران کرونایی بسیار اهمیت دارد. زیرا اغلب این بیماران در دوران مواجهه با بیماری دچار کاهش اشتها می‌شوند که در این دوران تغذیه باید هرچند کم ولی مغذی باشد. اما در دوران نقاهت اشتها آن ها  افزایش می یابد. این زمان بهترین فرصت برای جبران کمبود آب، ویتامین ها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن است.  برای بهبود هر چه سریع تر بیماران کرونا و سپری شدن دوران نقاهت آنها رعایت رژیم غذایی غنی از غذا‌های گیاهی با حداقل فرآوری، شامل میوه، سبزی، نان و غلات سبوس‌دار، حبوبات، ماهی، مرغ و مصرف کم گوشت قرمز بسیار توصیه می‌شود.

مصرف روزانه  انواع سوپ داغ ، میوه و سبزی تازه و استفاده از مقدار زیاد منابع غذایی ویتامین A که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می‌شود.  از دیگر موارد مورد اهمیت در برنامه غذاهای بیماران مبتلا کرونایی استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین C می باشد. ویتامین سی به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن و استفاده از منابع غذایی دارای  پروتئین، روی، آهن و  سلنیم سیستم ایمنی این بیماران  را تقویت می‌کند.

همچنین مصرف خوراکی‌هایی با منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته‌ای، روغن گیاهی یا روغن نباتی را در غذای بیماران کرونایی فراموش نکنید.  علاوه بر آن مصرف عسل، زردچوبه،  سیر، پیاز تازه , زنجبیل و مصرف صبحانه منظم  به بیمار هم بسیار ضروری است.

ما در این مقاله قصد داریم به معرفی طرز تهیه بعضی از غذاهای مناسب بیماران کرونایی بپردازیم.

معرفی غذاهای مناسب برای بیماران کرونایی:

بیشتر بخوانید: غذای مناسب دوران نقاهت چه چیزهایی می تواند باشد

 سوپ بلدرچین:

 گوشت بلدرچین یکی از پر خاصیت ترین گوشت هایی است که معمولا برای کودکان و افراد بیمار و سالمندان بسیار توصیه می شود. سوپ بلدرچین ترکیبی از پروتئین و کربوهیدرات است. این غذای مقوی را  در دوران بیماری کرونا بسیار توصیه می کنند.

طرز تهیه سوپ بلدرچین:

  گوشت بلدرچین را داخل پیاز تفت داده و کمی زردچوبه نیز به آن اضافه کنید. داخل قابلمه ای آب را در حرارت زیاد اجاق بجوشانید. جو دو سر پرک و هویج  خرد شده را هم اضافه نمایید. اجازه دهید سوپ بلدرچین به مدت تقریبا ۵ ساعت با شعله ی ملایم اجاق گاز بپزند. در این مدت عصاره گوشت بلدرچین در خواهد آمد. برای  آشنایی بیشتر با طرز تهیه  کامل این سوپ پر خاصیت و نکات مهم آن توصیه می کنیم این لینک ( طرز تهیه سوپ بلدرچین مقوی برای مقابله با کرونا ) را حتما مطالعه بفرمایید.


سوپ جوجه خروس یکی از مفید ترین غذاهای مناسب برای بیماران کرونایی 

 این سوپ هم برای  بیماران کرونایی و یا ناقهین (که تازه بیماری آنها خوب شده) یا افراد تب دار  بسیار مفید است. سوپ جوجه خروس سیستم ایمنی بدن را فزایش می دهد و هم برای پیشگیری از بیماری و هم برای مقابله با آن مقید می باشد.

طرز تهیه سوپ جوجه خروس:

 پیاز و سیر و سپس هویج ها و کرفس های خرد شده و گندم های شسته شده را تفت دهید. حالا آب مرغ و ادویه ها  را اضافه کنید. بعد از دو ساعت  گوشتهای آن را از استخوان جدا کنید. برای آشنایی با طرز تهیه کامل این دستور پخت از لینک ( طرز تهیه سوپ جوجه خروس مناسب دوره نقاهت و مقابله با ویروس کرونا ) می توانید استفاده بفرمایید.


آش اوماج از دیگر غذاهای مناسب بیماران کرونایی

از قدیم معمولا آش اوماج را  در زمستان‌ها می‌ پختند که برای سرما‌خوردگی بسیار مفید است.  بنابر این  آش اوماج نیز از غذاهای مناسب برای بیماران کرونایی می تواند باشد.

طرز تهیه آش اوماج:

برای تهیه آش اوماج از پیاز فراوان، عدس، رشته یا اوماج (برای تهیه اوماج آرد را خمیر کرده و سپس آن را رنده می‌کنند)، ریحان، مرزه، تره، فلفل و زردچوبه استفاده می‌کنند. برای مطالعه بیشتر طرز تهیه آش اوماج به لینک زیر مراجعه بفرمایید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش اوماج مقوی و خوشمزه

آش ترخینه:

آش ترخینه  به طور کلی برای درمان سرما خوردگی و آنفلونزا مانند آنتی بیوتیک عمل می کند. شما میتوانید ترخینه را از عطاری یا فروشگاه ها تهیه کنید. ترخینه به شکل خمیری خشک است که از ترکیب بلغور گندم ، دوغ ، زردچوبه ، فلفل سیاه ، گل زرد و نعنا خشک تهیه میشود. 

طرز تهیه آش ترخینه یکی از غذاهای مناسب بیماران کرونایی

ابتدا پیاز و نخود و لوبیا را کمی تفت دهید. سپس آب و  پس از حدود 1 ساعت ترخینه ، عدس ، نمک و فلفل را اضافه کنید. حالا بعد از حدود 30 دقیقه سبزی آش را اضافه نمایید. برای آشنایی با نکات مهم طرز تهیه آش ترخینه به لینک ( طرز تهیه آش ترخینه مناسب بیماران در دوران نقاهت ) رجوع بفرمایید.


 آش شلغم

 آش شلغم یکی از انواع غذاهای مناسب برای بیماران کرونایی است که خواص بی نظیری دارد. شلغم سرشار از ویتامین C بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. در نتیجه برای سرماخوردگی و بالا بردن ایمنی و مقاومت بدن برای مقابله با کرونا بسیار مفید  است. 

 طرز تهیه آش شلغم از غذاهای مناسب برای بیماران کرونایی:

ابتدا پیازها را با زردچوبه تفت داده و بعد به آن عدس یا ماش و آب و برنج نیم دانه را اضافه نمایید. سپس سبزی و شلغم های خرد شده را به آش اضافه نمایید. برای آشنایی بیشتر با فوت و فن های طبخ این آش می توانید لینک ( طرز تهیه آش شلغم با دو روش مناسب بیماران کرونایی ) را مطالعه بفرمایید.


ته چین بوقلمون

با توجه به این که گوشت بوقلمون برای تقویت سیستم ایمنی  بسیار مناسب است. مصرف آن در دوران بیماری و دوران نقاهت توصیه می شود. همانطور که از نام این غذا آشکار است؛ ته چین بوقلمون ترکیبی از گوشت بوقلمون و برنج می باشد. این ترکیبی مفید و پر خاصیت به ویژه در دوران نقاهت بیماران کرونایی است. برای آشنا شدن با طرز تهیه آن به (  طرز تهیه ته چین بوقلمون ) مراجعه بفرمایید.

برای اطلاع از جدیدترین محصولات داتیس از نمایشگاه داتیس دیدن نمائید

به اشتراک گذاری مطلب

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email