Logo
English
۰۱ شهریور ۱۳۹۶

خواص اعجاب‌انگیز سماق برای سلامتی

دسته بندی : خواص میوه ها و سبزی ها / سلامت / طب سنتی / مطالب
سماق

خواص اعجاب‌انگیز سماق برای سلامتی

 

سماق یکی از ادویه های پرکاربرد در سراسر جهان است که در طبخ بسیاری از غذاها نیز کاربرد دارد . این ادویه یکی از ادویه های دارویی نیز به شمار می رود, چرا که دارای ترکیبات بسیار قدرتمند است که با بسیاری از بیماری ها مقابله می کند .

 

خواص ضد قارچی, ضد میکروبی, ضد التهابی و آنتی اکسیدانی از جمله مهمترین خواص سماق محسوب می شوند . در این پست قصد داریم در مورد فواید شگفت انگیز سماق برای سلامتی بدن صحبت کنیم پس همراه ما باشید .

 

سماق

سماق ، درختچه‌ای است به ارتفاع ۴- ۳ متر که شاخه‌های جوان و دمبرگ‌های آن را موهای ریزی پوشانده است.

گل‌های آن، حنایی رنگ است و در حدود ۱۰ سانتی‌متر طول دارد و دارای میوه‌های خوشه‌ای شکل به رنگ قرمز و قهوه‌ای است که ابتدا طعم آن گس بوده و پس از رسیدن ترش می‌شوند .

این گیاه اغلب در مناطق مدیترانه‌، جنوب ایتالیا، آسیای شرقی به ویژه در ایران دیده می ‌شود . انواع متنوعی دارد که برخی از آنها جنبه ‌ی تزیینی‌ داشته و اگر حواسمان نباشد می ‌تواند موجب مسمومیت و خارش گردد .

در برخی از کشورها از سماق نوشیدنی تهیه می‌ کنند که جهت تسکین درد معده و اختلالات هضمی موثر است .

سماق


هزار و یک خاصیت سماق

خاصیت سماق sumac در ممانعت از ترکیب گلوکز با مولکول‌های پروتئین‌های حیاتی بدن تا میزان ۸۰ درصد باعث شده تا این‌ گیاه برای بیماران مبتلا به دیابت ، مفید تشخیص داده شود .

درمان رماتیسم، نقرس و خاصیت ضد میکروبی این گیاه نیز به اثبات رسیده است .

سماق برای دندان‌ درد مفید است و اشتها را تحریک می‌کند .

لثه را تقویت و از خونریزی معده جلوگیری می‌کند . ب

ه‌دلیل داشتن تانن فراوان قابض و پاک کننده معده می‌باشد .

سماق از نظر طبیعت سرد و خشک است، قابض و مقوی معده است

از اسهال صفراوی و مزمن و اسهال خونی و آمدن خلط خونی از سینه جلوگیری میکند و خونریزی را بند می آورد .

مالیدن سماق به دندان برای تقویت و استحکام لثه ها مفید است و مضمضه خیس کرده سماق در آب نیز برای زخم دهان و تقویت لثه ها مفید است .

در طب سنتی از سماق  برای درمان بسیاری از اختلالات زنان استفاده می شود .

در برخی از این موارد به صورت موضعی از سماق استفاده می شود .

سماق موجب بهبود و رفع ترشحات بیش از حد واژن می شود .

همچنین مصرف سماق در زنان شیرده موجب افزایش شیر آن ها می شود .

در واقع این ادویه رفتاری مانند هورمون استروژن در بدن زنان دارد و به همین دلیل به درمان اختلال قاعدگی وگرفتگی های آن کمک می کند .

از خواص سماق تصفیه خون بوده و مواد زائد مانند اوره را دفع می‌کند .

سماق گیاهی مدر است . سماق باعث کاهش وزن و کاهش کلسترول خون می‌شود .

سماق از رشد تومور جلوگیری می‌کند . سماق مملو از ویتامین C و اسیدهای چرب امگا۳ بوده، بنابراین از بیماری‌های قلبی عروقی و سکته مغزی جلوگیری می‌کند .

سماق موجب کاهش تب می شود . هم چنین برای آرتروز، مشکلات تنفسی مانند برونشیت، سرماخوردگی و آنفولانزا معجزه می کند .

جهت تسکین گلودرد از جوشانده سماق به صورت غرغره استفاده شود .

قراردادن سماق بر روی جراحت‌هایی که در اثر جسم برنده باشد در بهبود آن مؤثر است و از عفونت بعدی جلوگیری می‌نماید و محافظ بسیار خوب در زخم‌های تازه التیام یافته است .

سماق


خواص ضد میکروبی

سماق دارای خواص ضد میکروبی است .

این خاصیت سماق می تواند با باکتری هایی نظیر باکتری سالمونلا مبارزه کند .

شستشوی سبزیجات و میوه ها با آب مخلوط شده با عصاره سماق  یکی از روش های پاکسازی آن ها از باکتری ها و میکروب ها می باشد

این خاصیت سماق ناشی از وجود اسید گالیک متیل در آن است .

در طب سنتی یکی از مهمترین خواص سماق, خاصیت ضد عفونی کنندگی آن است .

برخی تحقیقات ثابت کرده اند دانه های سماق با قارچ آسپرژیلوس که موجب عفونت ریوی و عفونت سایر ارگان های بدن می شود, مبارزه می کنند .

در واقع یکی از مهترین فواید سماق, خاصیت ضد قارچی آن می باشد .

بدلیل همین خواص ضدمیکروبی باید سماق را با گوشت کباب مصرف کرد از طرف دیگر، سماق به هضم غذای سنگینی مثل کباب کمک می‌کند و از آنجا که ضد کلسترول است می‌تواند همنشین خوبی برای کباب باشد .


بیشتر بخوانید : طرز تهیه سماق پلو ، خوشمزه و مفید برای سلامتی

مصرف سماق در بارداری

یکی از شیوه‌های درمانی که طب سنتی ایران برای کنترل تهوع بارداری و تقویت معده سفارش می‌کند، این است که زنان باردار باید به مدت ۲ روز خوردن غذا به شیوه همیشگی را ترک کرده و به جای آن هر ۲ ساعت یک‌بار یک سیخ کباب کوبیده به همراه اناردانه خشک و سماق  آسیاب شده، میل کنند .

در این حالت زنان باردار پودر آسیاب شده اناردانه خشک و سماق را باید به گونه‌ای روی کباب بپاشند، که سطح آن را کاملا بپوشاند .

زنان باردار این غذا را بدون برنج و نان هر ۲ ساعت یک بار میل کنند تا حالت تهوع آنها برطرف شود .


خواص و مضرات انواع خوراکی‌ها را اینجا بخوانید


گردآوری و تنظیم : تحریریه داتیس

ما را دنبال کنید
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://datees.ir/%d8%ae%d9%88%d8%a7%d8%b5-%d8%a7%d8%b9%d8%ac%d8%a7%d8%a8%e2%80%8c%d8%a7%d9%86%da%af%db%8c%d8%b2-%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%82-%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85%d8%aa%db%8c/
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Instagram

محبوب کن - فیس نما


مطالب مرتبط

Copyright © 2015 Datees. All rights reserved