Logo
English
۲۳ دی ۱۳۹۵

خاصیت نان سنگک

دسته بندی : خواص میوه ها و سبزی ها / سلامت / مطالب

خاصیت نان سنگک

نان سنگک حاوی سطح بالایی از ویتامین ها، کلسیم، پروتئین و آهن است. سنگک دارای آردی است که فیبر خوبی دارد و راحت هضم می شود و برای سلامتی بسیار خوب است. سنگک کالری خیلی زیادی ندارد.نان سنگک
نان سنگک در صدر نان‌های ایرانی قرار دارد و از آرد سبوس‌دار درست می‌شود. از ویژگی‌های خوب این نان طعم، عطر، مغذی بودن و قابلیت سیرکنندگی آن است. نان سنگک به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر، هضم آسانی داشته و بسیار مورد توجه متخصصان تغذیه است. شیوه پخت سنتی این نان و شکل و طعم متمایز آن از سایر نان‌ها باعث شده در فرهنگ و سفره ایرانی ارزش بالایی یافته و بخصوص برای صبحانه، وجود نان سنگک در اولویت قرار گیرد.
برای کودکان نیز بسیار خوب است، مخصوصاً در دورانی که سلولهای عصبی در حال رشد هستند، آهن موجود در نان سبوس دار سبب باهوشی و رفتار خوب کودکان می شود.
از طرفی چون برای نان سنگک بیشتر از آرد کامل استفاده می شود و آرد کامل ویتامین ها و املاح آن حفظ شده است بیشتر به مصرف این نان توصیه می شود.

مصرف نان برای بدن ما بسیار مهم و حیاتی است زیرا انرژی مورد نیاز بدن ما از کربوهیدرات تأمین می‌شود که همان مواد قندی نشاسته‌ای هستند که البته مواد قندی برای بدن مضر هستند و ما مواد قندی را پیشنهاد نمی‌کنیم و باید مواد نشساته‌ای را جایگزین مواد قندی بکنید. مواد نشاسته‌ای مانند برنج، نان، ماکارونی و… هستند که می‌توانند جایگزین مواد بشوند.

انواع نان‌های سفید حاوی سبوس نیستند و نمی‌توانند زیاد مفید باشند ما بیشتر توصیه می‌کنیم که نان‌های که دارای سبوس هستند را مصرف کنید که نان سنگک دارای بیشترین مقدار سبوس است.

سبوس بسیار برای بدن ما مفید است زیرا حاوی مقدار بسیار زیادی ویتامین B و ویتامین E و فیبر هستند ویتامین Bبسیار مفید برای اعصاب و زیبایی پوست و ویتامین E برای غشای سلولی مفید است . فیبر برای درمان یبوست، درمان بیماری‌های قلب و عروق و حتی پیشگیری از سرطان و دیابت مفید است. البته باید توجه داشت که بعضی از نانوایی‌ها سبوس نان را کم می‌زنند که در این صورت نان سنگک ارزش غذایی‌اش را از دست می‌دهد اما مهمترین دلیل برتری نان سنگک در این است در این نان نمک بسیار کم می‌زنند و خمیر این نان بسیار کمتر از بقیه نان‌های حاوی سبوس است. خمیر نان باعث مشکلات گوارشی می‌شود.

همچنین نان سنگک برای افرادی که رژیم غذایی را دنبال می‌کنند بسیار عالی است زیرا سبوس درون این نان حجم بسیار زیادی از معده ما را اشغال می‌کند و سیری را به ما القا می‌کند.

در آخر باید گفت: حتی افرادی که رژیم می‌گیرند نباید مصرف نان و برنج را به صفر برسانند و باید روزانه این مواد را به مقدار مشخصی مصرف کنند و باید این را نیز بدانیم که در مصرف این مواد هم اگر زیاده‌روی کنید به خاطر کربوهیدرات موجود در آن دچار چاقی می‌شوید.

ما را دنبال کنید
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://datees.ir/%d8%ae%d8%a7%d8%b5%db%8c%d8%aa-%d9%86%d8%a7%d9%86-%d8%b3%d9%86%da%af%da%a9/
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Instagram

محبوب کن - فیس نما


مطالب مرتبط

Copyright © 2015 Datees. All rights reserved